Ηράκλειο: 34oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

ΟΦΗ: Ύψιστη διάκριση για τον Μιχάλη Μπούση

23.10.2023, 12:35
Άρχοντας του Οικουμενικού Πατριαρχείου ο Μιχάλης Μπούσης

Την ύψιστη διάκριση του Άρχοντα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, έλαβε την Κυριακή στη Νέα Υόρκη ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925, Μιχάλης Μπούσης.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη OFI Crete F.C. (@oficretefc)

H ενημέρωση της ΠΑΕ ΟΦΗ:

«Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, χειροθέτησε Άρχοντα τον Μιχάλη Μπούση στον Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν, με τις ευλογίες του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, παρουσία δεκάδων επιφανών προσωπικοτήτων της Ελληνικής διασποράς.

Οι επονομαζόμενοι Άρχοντες, είναι άνθρωποι της διανόησης, της τέχνης και του επιχειρείν, οι οποίοι εκλέγονται σ’ ετήσια βάση, έχοντας ως αποστολή τη διατήρηση των κεκτημένων του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ορθοδοξίας.

Οι τίτλοι αυτοί διατηρούνται πέντε αιώνες μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453 και αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότεροι από 1.300 Άρχοντες παγκοσμίως, εκ των οποίων κάτι λιγότεροι από 800 βρίσκονται στη Βόρειο Αμερική.

Οι Άρχοντες έχουν δημιουργήσει το Τάγμα του Απόστολου Ανδρέα, με διοικητή τον διακεκριμένο γιατρό Αντώνη Λυμπεράκη, φροντίζοντας για το καλό της Εκκλησίας και της Ορθοδοξίας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του μυητικού τριήμερου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, που έλαβε χώρα στη Νέα Υόρκη από τις 20 έως τις 22 Οκτωβρίου, στο πλευρό του Μιχάλη Μπούση, ήταν η σύζυγός του Βέρνα, ο μεγάλος του γιος και Αντιπρόεδρος Γ’ της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 Δημήτρης, όπως και οι γονείς του Δημήτρης και Ελένη, που έχουν επίσης τιμηθεί στο παρελθόν με την ύψιστη διάκριση του Οικουμενικού Πατριαρχείου.»