Ηράκλειο: 11oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Οι δηλώσεις της Δ. Αυγέρη για τις τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα

25.10.2023, 15:50

«η κυβέρνηση μπορεί να κοροϊδεύει τον εαυτό της, όχι όμως και τους πολίτες»

«Οι τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα ξαναμπαίνουν σε ανοδική τροχιά και απειλούν πάλι τη βιωσιμότητα νοικοκυριών, επαγγελματιών και επιχειρήσεων. Η κυβέρνηση, όμως, ακολουθεί την ίδια τακτική στην οποία μας έχει συνηθίσει: επιδοτήσεις με λεφτά των πολιτών, για να συντηρούνται οι υψηλές τιμές και τα υπερκέρδη των λίγων», αναφέρει σε δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δώρα Αυγέρη. «Υπερκέρδη», σημειώνει, «που, σε ό,τι αφορά στην προμήθεια ρεύματος, δεν έχουν καν φορολογηθεί ακόμη, παρά το γεγονός ότι η σχετική διάταξη ψηφίστηκε σχεδόν ένα χρόνο πριν, μετά από την έντονη πίεση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία».

Η κ. Αυγέρη αναφέρει ότι την ίδια στιγμή, «εκτός επιδοτήσεων εξακολουθούν να παραμένουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα αρτοποιεία που, για έναν ακόμη μήνα, και ενώ δεν έχουν ακόμη συνέλθει από τις επιπτώσεις της προηγούμενης ενεργειακής κρίσης, καλούνται να αντιμετωπίσουν μεγάλο ενεργειακό κόστος, το οποίο θα τροφοδοτήσει εκ νέου το κύμα ακρίβειας». Προσθέτει ότι κανείς, ούτε η αγορά ούτε οι καταναλωτές, γνωρίζουν τι θα γίνει με τα τιμολόγια ρεύματος το 2024, «σε δύο μήνες δηλαδή, όταν σύμφωνα με τα όσα λέει ο υπουργός Ενέργειας, αναμένεται να σταματήσουν οι οριζόντιες επιδοτήσεις».

Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «η δεύτερη τετραετία Μητσοτάκη αποδεικνύεται δυστυχώς ίδια και χειρότερη με την προηγούμενη: κανένα ουσιαστικό μέτρο κατά της ακρίβειας, καμία πραγματική στήριξη των πολιτών. Στήριξη μόνο στα υπερκέρδη των “λίγων και εκλεκτών”». Σχολιάζει δε ότι «η κυβέρνηση μπορεί να κοροϊδεύει τον εαυτό της, όχι όμως και τους πολίτες».