Ηράκλειο: 30oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Όλες οι αλλαγές στα αναδρομικά επιδόματα για το 2024

18.06.2024, 8:24

Oι μισθωτοί με πολλά έτη ασφάλισης και υψηλές αμοιβές θα δικαιούνται υψηλότερο επίδομα ανεργίας

Το αργότερο έως το τέλος του τρέχοντος έτους ή στις αρχές του επομένου, θα δουν να αυξάνονται τα επιδόματα που λαμβάνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι μακροχρόνια άνεργοι καθώς και οι χαμηλόμισθοι – άνεργοι.

Οι αυξήσεις στις συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες θα αφορούν τρεις αντίστοιχες παροχές. Συγκεκριμένα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα δουν να αυξάνονται οι παροχές υγείας του ΕΦΚΑ. Ο λόγος για τα επιδόματα κύησης και λοχείας, επιδόματα ασθενείας και ατυχήματος, αλλά και έξοδα κηδείας.

Όσα από τα παραπάνω επιδόματα του ΕΦΚΑ λαμβάνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, είναι χαμηλότερα σε σχέση με εκείνα των μισθωτών εν γένει. Στόχος της κυβέρνησης είναι να εξομοιωθούν με εκείνα της πλειοψηφίας των μισθωτών όσα επιδόματα των επαγγελματιών (πχ έξοδα κηδείας) ήδη υφίστανται και να θεσπιστούν όσα δεν υφίστανται (πχ επίδομα ατυχήματος). Οι αλλαγές αυτές αναμένεται να συμπεριληφθούν στο νέο κανονισμό ενιαίων παροχών του ΕΦΚΑ σε σχέση με τις μη συνταξιοδοτικές παροχές, ο οποίος θα εφαρμοστεί τους επόμενους μήνες.

Επίσης, οι μισθωτοί με πολλά έτη ασφάλισης και υψηλές αμοιβές, θα δικαιούνται υψηλότερο επίδομα ανεργίας σε σχέση με το σημερινό, αλλά και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Τέλος, στο πλαίσιο του υπό εξέταση νέου εθνικού σχεδίου για την αντιμετώπιση του δημογραφικού, εξετάζεται η εξίσωση των προνοιακών παροχών μεταξύ τριτέκνων – πολυτέκνων, αλλά και η αύξηση του ύψους των οικογενειακών επιδομάτων (επίδομα τέκνων – Α21).

Διαβάστε επίσης:

Αυτό είναι το ελληνικό νησί που φιγουράρει στους 20 καλύτερους προορισμούς για διακοπές το 2024 

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης: Χάλκινο μετάλλιο για την Ελλάδα στα 4Χ200 ελεύθερο ανδρών

Ο Γ. Λεονταράκης στο Cretaone για Πολιτική Προστασία και φυσικές καταστροφές

Τίμησαν τη μνήμη όσων πολέμησαν στη Χανδρού του Δήμου Μινώα Πεδιάδας

Φλόριντα: 19χρονος ελληνικής καταγωγής σκότωσε τους γονείς του (βίντεο)

Αυτό το νησί της Ελλάδας δεν έχει οργανωμένες ξαπλώστρες 

 


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα