Ηράκλειο: 23oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Ολοκληρώνεται η τοποθέτηση 100 υπόγειων κάδων σε περιοχές του Ηρακλείου

15.04.2024, 21:47

Αυτοψία του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού

Αυτοψία στις εργασίες τοποθέτησης των νέων υπόγειων κάδων πραγματοποίησε το μεσημέρι της Δευτέρας 15 Απριλίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Νίκο Γιαλιτάκη.

 τοποθέτηση 100 υπόγειων κάδων

Πρόκειται για 100 νέους υπόγειους κάδους που τοποθετούνται σε σημεία των περιοχών Μπεντεβή, Κηπούπολης, Κνωσσού, πάρκου Ερυθραίας, Αγίου Κωνσταντίνου, Μασταμπά και Ατσαλένιου, με τις εργασίες να αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι την Παρασκευή 19 Απριλίου.

Υπενθυμίζεται ότι κάθε κάδος έχει χωρητικότητα όσο 2,5 συμβατικοί κάδοι απορριμμάτων, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα την ουσιαστική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών αποκομιδής, τον εξορθολογισμό των δρομολογίων των απορριμματοφόρων, αλλά και την αισθητική αναβάθμιση των σημείων, γεγονός που βελτιώνει και την καθημερινότητα των περιοίκων.

Το έργο εντάσσεται στο Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου, ενώ σε δεύτερο χρόνο, η Δημοτική Αρχή σκοπεύει να επαναφέρει το ζήτημα για την εγκατάσταση υπογειοποιημένων κάδων και σε περιοχές εντός των τειχών, σε συνεργασία με την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Πρεμιέρα για το θερινό ωράριο των καταστημάτων

Ενημερωτικές συναντήσεις με τις κοινότητες ξεκίνησε η παράταξη «Ηράκλειο για Σένα»

ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου για εκπαίδευση: Επιστροφή στο παρελθόν από την κυβέρνηση

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου συμμετέχει στην απεργία της 17ης Απριλίου