Ηράκλειο: 16oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Ολοταχώς στους ιδιώτες οι ασθενείς με καταρράκτη

23.10.2023, 13:02

Τέλος οι επεμβάσεις καταρράκτη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου

Σε ιδιωτικές κλινικές ή σε άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα της Κρήτης οδηγούνται εκατοντάδες ασθενείς σε επίπεδο Ηρακλείου μετά την απόφαση της Διεύθυνσης της Οφθαλμολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ να ανασταλεί τις επεμβάσεις καταρράκτη.

Προγραμματισμός καταρράκτη λοιπόν… τέλος μέχρι νεωτέρας, με τους ασθενείς να είναι πλέον υποχρεωμένοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη για το… αυτονόητο. Η λίστα αναμονής του χειρουργείου αριθμεί περισσότερους από 1.500 ασθενείς, με τον χρόνο αναμονής να ξεπερνά τους 12 μήνες!

Το επίμαχο έγγραφο της Οφθαλμολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, που φέρνει στο φως το cretaone.gr

Ένα χρόνο δηλαδή για να κάνει κάποιος μία επέμβαση ρουτίνας όπως αυτή του καταρράκτη. Σε κάθε περίπτωση επικοινωνήσαμε με τον Διοικητή του ΠΑΓΝΗ κ. Χαλκιαδάκη ο οποίος επιβεβαίωσε το περιεχόμενο του εγγράφου που έχει στην κατοχή του το cretaone.gr τονίζοντας, ότι αυτό κοινοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή. Διερωτόμαστε, ο Υπουργός προβληματίζεται γι’ αυτή την εξέλιξη;

Ο όρος δωρεάν δημόσια υγεία στην πράξη ισχύει ή απλά αρκούμαστε σε επισκέψεις και περιοδείες απλά για να … γίνονται. Αξίζει να σημειώσουμε, ότι οι επεμβάσεις που απαιτούν τριτοβάθμια χειρουργική αντιμετώπιση θα συνεχιστούν κανονικά.