Ηράκλειο: 21oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Ομελέτα φούρνου με πατάτες

08.05.2024, 6:05

Πίνακας Περιεχομένων

Γευστικότατη ομελέτα από την Αργυρώ

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για όταν δεν ξέρετε τι να μαγειρέψετε…

Υλικά

  • 8 φέτες ψωμί
  • 2 λουκάνικα
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 πιπεριές
  • 2φλ μανιτάρια
  • 2 πατάτες
  • 1,1/2 φλ. γραβιέρα
  • 7 αυγά
  • 1/2 φλ γάλα
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Τοποθετούμε το ψωμί του τοστ σε ένα ταψί.
  2. Το ψήνουμε για 15 λεπτά στους 150°C βαθμούς να ροδίσει καλά και να φρυγανιστεί.
  3. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο.
  4. Προσθέτουμε τα λουκάνικα και τα ψιλοκομμένα λαχανικά.
  5. Αφήνουμε λίγα λεπτά να μαραθούν.
  6. Βουτυρώνουμε το ταψί.
  7. Κάνουμε μία στρώση φρυγανισμένο ψωμί για τοστ και πασπαλίζουμε γραβιέρα.
  8. Αδειάζουμε το μισό μίγμα.
  9. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο ψωμί.
  10. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπη γραβιερα και το υπόλοιπο μίγμα.
  11. Χτυπάμε τα αυγά με σύρμα, προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος light.
  12. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό.
  13. Περιχύνουμε τα υλικά.
  14. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε βάρος επάνω.
  15. Αφήνουμε να ρουφήξει για 30 λεπτά.
  16. Πασπαλίζουμε με την γραβιερα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 40 λεπτά.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:

Σάμος: Την Τετάρτη απολογείται η 49χρονη που σκότωσε τον 70χρονο πατέρα της,