Γευστικότατη ομελέτα από την Αργυρώ
Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για όταν δεν ξέρετε τι να μαγειρέψετε…
Υλικά
- 8 φέτες ψωμί
- 2 λουκάνικα
- 1 κρεμμύδι
- 2 πιπεριές
- 2φλ μανιτάρια
- 2 πατάτες
- 1,1/2 φλ. γραβιέρα
- 7 αυγά
- 1/2 φλ γάλα
- 2 κ.σ. μαϊντανό
- αλάτι
- πιπέρι
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε το ψωμί του τοστ σε ένα ταψί.
- Το ψήνουμε για 15 λεπτά στους 150°C βαθμούς να ροδίσει καλά και να φρυγανιστεί.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε τα λουκάνικα και τα ψιλοκομμένα λαχανικά.
- Αφήνουμε λίγα λεπτά να μαραθούν.
- Βουτυρώνουμε το ταψί.
- Κάνουμε μία στρώση φρυγανισμένο ψωμί για τοστ και πασπαλίζουμε γραβιέρα.
- Αδειάζουμε το μισό μίγμα.
- Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο ψωμί.
- Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπη γραβιερα και το υπόλοιπο μίγμα.
- Χτυπάμε τα αυγά με σύρμα, προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος light.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό.
- Περιχύνουμε τα υλικά.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε βάρος επάνω.
- Αφήνουμε να ρουφήξει για 30 λεπτά.
- Πασπαλίζουμε με την γραβιερα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 40 λεπτά.
Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε επίσης:
Σάμος: Την Τετάρτη απολογείται η 49χρονη που σκότωσε τον 70χρονο πατέρα της,