Ηράκλειο: 25oC

Ομελέτα φούρνου με σπαράγγια και γιαούρτι

18.05.2025, 20:12

Δείτε τη συνταγή 

Μια εποχιακή και ανοιξιάτικη ομελέτα φούρνου με σπαράγγια και γιαούρτι που πρέπει να δοκιμάσετε. Παρά τα απλά υλικά της, το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει.

Υλικά
Μερίδες: 4

  • 12 αυγά
  • 4 κουτ. σούπας γιαούρτι αγελαδινό
  • 1 μάτσο σπαράγγια πράσινα
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι

Διαδικασία

  • Για την ομελέτα φούρνου με σπαράγγια ξεκινάμε και σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά, το γιαούρτι, το μαϊντανό, το δυόσμο, το αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Καθαρίζουμε τα σπαράγγια, αφαιρώντας το σκληρό άκρο από τα κοτσάνια τους και τις σκληρές ίνες από τα κοτσάνια που απέμειναν, και σπάμε κάθε σπαράγγι στη μέση.
  • Σοτάρουμε πρώτα τα κοτσάνια για 3-4 λεπτά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, σε 100 ml ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε τα κομμάτια με τις κορυφές, ρίχνοντας στο τηγάνι άλλα 50 ml ελαιόλαδο, και τα σοτάρουμε όλα μαζί για 2-3 λεπτά.
  • Αδειάζουμε στο τηγάνι το μείγμα αυγών και τηγανίζουμε χωρίς ανακάτεμα για 2-3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά της ομελέτας και να ξεκολλά εύκολα όταν την ανασηκώσουμε.
  • Μεταφέρουμε αμέσως το τηγάνι στον φούρνο και ψήνουμε σε δυνατό γκριλ για 3-4 λεπτά, μέχρι η επιφάνεια της ομελέτας να στερεοποιηθεί, να ροδίσει απαλά και να φουσκώσει ωραία (αν το τηγάνι μας έχει λαβή που δεν είναι μεταλλική, την τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο, για προστασία).
  • Σερβίρουμε την ομελέτα αμέσως, πριν προλάβει να ξεφουσκώσει.

Πηγή: gastrnomos.gr

Advertisment

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα