Πληθωρική ομελέτα με πατάτες με τον τρόπο που το συνηθίζουν στην Ισπανία
Βήμα 1
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κυβάκια. Ταυτόχρονα ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε πρώτα το κρεμμύδι μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Στη συνέχεια βάζουμε τις πατάτες και χαμηλώνουμε τη φωτιά και τις αφήνουμε να βράζουν.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά, τα αλατίζουμε και τα χτυπάμε ελαφρώς. Όταν οι πατάτες έχουν σχηματίσει μια ωραία κρούστα, τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις ρίχνουμε στο μπολ με τα αυγά. Στο τηγάνι που τις είχαμε, αφήνουμε λίγο λάδι και αφού ανακατέψουμε λίγο τα αυγά με τις πατάτες, επιστρέφουμε το μείγμα στο τηγάνι
Βήμα 3
Ανεβάζουμε την ένταση της φωτιάς και ψήνουμε από τη μια μεριά μέχρι να κάνει μια κρούστα. Έπειτα, με τη βοήθεια ενός πιάτου, τη γυρίζουμε και την αφήνουμε να ψηθεί και από την άλλη μεριά.
Βήμα 4
Προσέχουμε να μην την ψήσουμε πάρα πολύ για να μη χάσει τη σπογγώδη υφή της στο εσωτερικό. Η ισπανική εκδοχή θέλει να μένει λίγο υγρή στο εσωτερικό και ξεροψημένη εξωτερικά.
Μερίδες: 4
- 800 γρ. πατάτες, σε κυβάκια
- 120 γρ. κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο
- ε.π. ελαιόλαδο
- 8-10 αυγά
- αλάτι
Απόδοση στα ελληνικά: Δώρα Δημήτρουλα – Styling: Τζαννής Σιφναίος, Κατερίνα Λυκουρέση, Elena Jeffrey – Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Γιάννης Μπουροδήμος – Φωτογραφία: Studio LM
Δημοφιλή
Κρήτη: Η δημόσια συγγνώμη που συγκλονίζει μετά το θανατηφόρο τροχαίο του 17χρονου Γιώργου
Σε ποια χωριά της Κρήτης καταργείται ο ΕΝΦΙΑ - Αναλυτικά η λίστα με τους οικισμούς
Θρήνος στο κρητικό μπάσκετ: Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο Μάρκος Ναλετάκης
Αποκαρδιωτικές εικόνες στην Κρήτη: Κοπάδι αιγοπροβάτων «αφάνισε» αμπέλι (Φωτογραφίες)
Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε γνωστή ηθοποιός
Θλίψη στην Περιφέρεια Κρήτης για τον θάνατο της μητέρας της Μαρίας Κασωτάκη
Ηράκλειο: Σε αυτά τα χωριά καταργείται ο ΕΝΦΙΑ
Θλίψη στα Χανιά για το θάνατο του γνωστού εικαστικού Ευτύχη Παλλήκαρη
Στο Ωνάσειο ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης – Υποβλήθηκε σε επέμβαση στην καρδιά