Ηράκλειο: 26oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Ομόφυλα ζευγάρια: Βγήκε σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τον γάμο

23.01.2024, 22:03

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι σέβεται τη διαφορετική θέση της Εκκλησίας

Βγήκε το απόγευμα της Τετάρτης σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφύλων ζευγαριών, όπως είχε προαναγγείλει στο υπουργικό συμβούλιο το πρωί, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στους υπουργούς,  ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν θα χαλάσει η συνεργασία Πολιτείας – Εκκλησίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε θέμα ισότητας τη θεσμοθέτηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών με το νομοσχέδιο, το οποίο παρουσιάστηκε στο υπουργικό συμβούλιο.

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι η τροπολογία της υπουργού Εσωτερικών Νίκης Κεραμέως που θα καθιερώνει την επιστολική ψήφο και στις εθνικές εκλογές θα επανέλθει μετά τις ευρωεκλογές, ενώ ειδική αναφορά έκανε και στο νομοσχέδιο για τον νέο δικαστικό χάρτη, που θα παρουσιάσει ο υπουργός Δικαιοσύνης, κάνοντας λόγο για μια «σημαντική μεταρρύθμιση», που εκκρεμεί εδώ και 100 χρόνια.

Η παρουσίαση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια στο υπουργικό: Μπαίνει τέλος στις διακρίσεις

Υπενθυμίζεται πως έμφαση στην εξάλειψη των διακρίσεων, τόσο για τα ομόφυλα ζευγάρια, όσο και για τα παιδιά ομόφυλων ζευγαριών έδωσε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, κατά την παρουσίαση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο. Ο υπουργός ανέφερε ότι ήδη υπάρχουν παιδιά που μεγαλώνουν με ομόφυλα ζευγάρια, αλλά ο νόμος δεν αναγνωρίζει τον δεύτερο γονέα, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν ακόμα και bulling.

Ο υπουργός επανέλαβε τα γνωστά στοιχεία σχετικά με τις χώρες που αναγνωρίζουν τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών – είναι 39 σε ολόκληρο τον πλανήτη και από αυτές, οι 20 είναι στην δυτική Ευρώπη.  Κατέληξε δε με αναφορά στην απόφαση του Ανωτάτου Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου των ΗΠΑ του 2015, σχετικά με τα ζευγάρια ομοφύλων: «Θα ήταν λάθος να ισχυριστούμε ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν σέβονται την ιδέα του γάμου. Η αλήθεια είναι ότι τον σέβονται και τον σέβονται τόσο βαθιά που αποζητούν την προσωπική τους ολοκλήρωση μέσα από αυτόν. Προσδοκούν ότι δεν θα είναι καταδικασμένοι να ζουν στη μοναξιά, αποκλεισμένοι από έναν από τους αρχαιότερους θεσμούς του πολιτισμού μας.Το Σύνταγμα τους αναγνωρίζει αυτό το δικαίωμα».


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα