Ηράκλειο: 30oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Ουάσιγκτον: Τους σύγχρονους ήρωες της Δημοκρατίας βράβευσε το «Ίδρυμα για την Ημέρα του ΟΧΙ»

26.10.2023, 21:14

Οι εκπρόσωποι του Ιδρύματος για την Ημέρα του ΟΧΙ κατέθεσαν στεφάνι στον Τάφο του Άγνωστου Στρατιώτη

Με μία λαμπρή τελετή, που πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο της Ειρήνης στην Ουάσινγκτον, το «Ίδρυμα για την Ημέρα του ΟΧΙ» βράβευσε για 13η συνεχόμενη χρονιά τους σύγχρονους ήρωες της εποχής μας, οι οποίοι δεν διστάζουν να πουν το δικό τους «όχι» απέναντι στις αυταρχικές δυνάμεις που αντιμάχονται την ελευθερία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία. Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία επιφανών στελεχών της ελληνοαμερικανικής κοινότητας και του πολιτικού κόσμου της Ουάσινγκτον.

Στη φετινή εκδήλωση βραβεύτηκε με το «Βραβείο του Μητροπολίτη Χρυσόστομου» ο Ραβίνος Andrew Baker από την Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή (AJC) για τον αγώνα του στην καταπολέμηση του αντισημιτισμού και των διακρίσεων.

Επιπλέον, με το «Βραβείο OXI Courage» τιμήθηκαν η οργάνωση «Save Ukraine» για τις προσπάθειές της να διασώσει από τα ρωσικά στρατόπεδα τα παιδιά που αρπάχθηκαν στην Ουκρανία, καθώς και ακτιβιστές από το Χονγκ Κονγκ για τις προσπάθειές τους να διεκδικήσουν τη δημοκρατία και την ελευθερία.

Όπως σημείωσε ο Ελληνοαμερικανός λομπίστας Μάικ Μάνατος, «το ιστορικό θάρρος των Ελλήνων στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, που έσωσε τη δημοκρατία, για τον ελεύθερο κόσμο ζει σήμερα στους τιμώμενους ήρωές μας».

Το πρωί της Τρίτης 24 Οκτωβρίου είχε πραγματοποιηθεί ξεχωριστή εκδήλωση στο Εθνικό Μνημείο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όπου τιμήθηκαν τέσσερις Ελληνοαμερικανοί βετεράνοι: Από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο (William and George Stoukides), τον πόλεμο της Κορέας (Constantinos Georgiou) και τον πόλεμο του Βιετνάμ (Harris Pappas).