Ηράκλειο: 16oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

«Ουρανοκατέβατος» ασθενής στην απομόνωση της ΜΕΘ του Βενιζελείου

13.02.2024, 16:19

Νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης

Ο αλλοδαπός ασθενής που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας μεταφερόταν με αεροδιακομιδή από την Νότια Αφρική στην Νορβηγία, όταν κατά την διάρκεια του ταξιδιού, πετώντας πάνω από την Κρήτη και συγκεκριμένα από το Ηράκλειο, η κατάσταση της Υγείας του επιδεινώθηκε καθώς υπήρξε επιπλοκή στην αναπνευστική του λειτουργεία.

Έτσι και αφού ο κυβερνήτης του αεροσκάφους ζήτησε και έλαβε την απαραίτητη άδεια προσγείωσης στο Ηράκλειο, ο ασθενής μεταφέρθηκε στην Μ.Ε.Θ του Βενιζελείου όπου και νοσηλεύεται σε θάλαμο απομόνωσης, με αρνητική πίεση.

Kαι αυτό προκειμένου να μην υπάρξει καμία πιθανότητα να μεταδώσει κάποιο ιό ή μικρόβιο που θα μπορούσε να προκαλέσει πρόβλημα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Ελλάδας.

Η επιδείνωση της κατάσταση της υγείας του αντιμετωπίστηκε άμεσα από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Βενιζελείου και η ζωή του δεν κινδυνεύει.

Πλέον αναμένοντα να γίνουν, οι απαραίτητες διαδικασίες από την ασφαλιστική του εταιρία ώστε να πραγματοποιηθεί μία νέα οργανωμένη επιχείρηση αεροδιακομιδής ώστε ο ασθενής να φτάσει στον προορισμό του, τη Νορβηγία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης ο Νορβηγός ασθενής μεταφερόταν με αεροδιακομιδή από την Νότια Αφρική στην Νορβηγία προκειμένου να επαναπατριστεί.