Ηράκλειο: 16oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

ΠΑΓΝΗ: Οριστικό «λουκέτο» στην Παιδοψυχιατρική Κλινική

03.04.2024, 11:52

Οι πρώτες αντιδράσεις από τους εργαζόμενους στο ΠΑΓΝΗ

Χωρίς δημόσια παιδοψυχιατρική κλινική αναμένεται να μείνει η Κρήτη και όλα τα νησιά του νοτίου Αιγαίου, καθώς σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Σωματείου ΠΑΓΝΗ, Δημήτρη Βρύσαλη, η διαδικτυακή σύσκεψη του υφυπουργού Υγείας κ. Βαρτζόπουλου με τις τοπικές υγειονομικές διοικήσεις, δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα.

Σε δήλωσή του ο κ. Βρύσαλης επισημαίνει ότι «κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι έπεσε από τα σύννεφα, καθώς η κλινική από το Σεπτέμβριο του 2022, δηλαδή σχεδόν ένα χρόνο τώρα, είχε μείνει με 2 μόνο γιατρούς», ενώ προσθέτει πως με ευθύνη της κυβέρνησης, του υπουργείου υγείας, της ΔΥΠΕ και της διοίκησης, η κλινική κλείνει και παρά τις δεσμεύσεις εκ μέρους των αρμοδίων πολιτικών προϊσταμένων που είχαν δοθεί από τον Σεπτέμβριο του 2022.

Αναλυτικά η δήλωση:

Η πολυαναμενόμενη διαδικτυακή σύσκεψη υπό του υφυπουργού υγειας κ Βαρτζόπουλου δεν έφερε κανένα όπως αναμένονταν αποτέλεσμα η ευθύνη του υπουργείου και των τοπικών παραγόντων είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ

Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ του Υπουργείου Υγείας και των τοπικών υγειονομικών διοικήσεων δεν έχει όριο, όταν μιλούν ότι στηρίζουν τη δημόσια υγεία στο νησί μας. Με ευθύνη της κυβέρνησης, του υπουργείου υγείας, της ΔΥΠΕ και της διοίκησης η κλινική ΚΛΕΙΝΕΙ.

Κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι έπεσε από τα σύννεφα

Η Παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ από το Σεπτέμβριο του 2022, δηλαδή σχεδόν ένα χρόνο τώρα, είχε μείνει με 2 μόνο γιατρούς οι οποίοι κάνουν από 15 εφημερίες ο καθένας, 6 από τις οποίες δεν τις πληρώνονται ποτέ!

Όλες οι λύσεις που δήθεν δίνονταν είχαν ημερομηνία λήξης έτσι φτάσαμε στο οριστικό λουκέτο

Η Παιδοψυχιατρική κλινική και ο εφημερεύων παιδοψυχίατρος του ΠΑΓΝΗ εξυπηρετεί οικογένειες από όλους τους νομούς της Κρήτης ενώ συχνά είναι τα περιστατικά που προσέρχονται από νησιά του Αιγαίου, καθώς υπάρχει παντελής έλλειψη Παιδοψυχιατρικών υπηρεσιών τόσο στις Κυκλάδες όσο και στα Δωδεκάνησα. Μένει με αυτό τον τρόπο η Κρήτη και όλο το νότιο Αιγαίο ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις και προειδοποιήσεις του σωματείου μας, παρά το φιλότιμο και την προσπάθεια των εργαζομένων της κλινικής που ένα χρόνο τώρα υπερβάλλουν εαυτόν για να μείνει ανοιχτή η κλινική, χωρίς άδειες, ρεπό, χωρίς δικαίωμα να αρρωστήσουν!

Να λογοδοτήσουν άμεσα Υπουργείο, ΥΠΕ και διοίκηση ΠΑΓΝΗ:

Καλούμε όλα τα εργατικά σωματεία και τους φορείς του νησιού να υπερασπιστούν τη λειτουργία της μοναδικής δημόσιας Παιδοψυχιατρικής κλινικής, να παλέψουν για το δικαίωμα πρόσβασης των παιδιών σε δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίας ψυχικής υγείας!

Απαιτούμε:

• Άμεση, πλήρη στελέχωση της κλινικής με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό
• Άμεση προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων με κίνητρα
• Να εξασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας της Παιδοψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ

Να μας απαντήσουν άμεσα τι μέτρα θα πάρουν αφού με ευθύνη δική τους και της κυβέρνησης που τις διόρισε, κλείνει η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ του νησιού!

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις για τη Δημόσια Υγεία

Έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ για τα απογευματινά χειρουργεία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *