Ηράκλειο: 27oC

Παϊδάκια αρνίσια με σταφύλι

27.09.2024, 0:47

Τα υλικά και η εκτέλεση

Παϊδάκια αρνίσια με σταφύλι. Με σάλτσα σαν μέλι και γεμάτη αρώματα από σταφύλι, δεντρολίβανο και πετιμέζι.

Υλικά

  • 1 kg αρνίσια παϊδάκια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κλων. φρέσκο δεντρολίβανο
  • 4 σκελ. σκόρδο
  • 1/2 kg σταφύλια (ρώγες μαύρου σταφυλιού)
  • 1/3 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κ.γ. πετιμέζι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στα παϊδάκια και τα ροδίζουμε 5΄ από κάθε πλευρά.
  • Ρίχνουμε τα σκόρδα ολόκληρα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 4΄-5΄, μέχρι να ψηθεί καλά το κρέας.
  • Βγάζουμε τα αρνίσια παϊδάκια σε πιατέλα και το διατηρούμε ζεστό.
  • Το περιχύνουμε με τα υγρά του τηγανιού και αφήνουμε μέσα στο τηγάνι 2-3 κ.σ.
  • Ξαναβάζουμε το τηγάνι στη φωτιά και προσθέτουμε τα σταφύλια, τα οποία έχουμε πλύνει και στραγγίσει.
  • Σ’ αυτό το στάδιο αφαιρούμε και πετάμε τα σκόρδα.
  • Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 6΄-7΄, να μαλακώσουν τα σταφύλια.
  • Προσθέτουμε το κρασί και το πετιμέζι και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στη σάλτσα.
  • Αφήνουμε το τηγάνι στη φωτιά για 3΄-4΄, μέχρι να δέσει καλά και να γλασάρει η σάλτσα. Η σάλτσα πρέπει να γίνει σαν μέλι.
  • Σερβίρουμε τα παϊδάκια σε πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα σταφυλιών.
  • Συνοδέψτε τα με την υπέροχη φθινοπωρινή σαλάτα με σταφύλια και με πατάτες φούρνου με πορτοκάλι και μουστάρδα!

Πηγή: argiro.gr