Αναλυτικά η συνταγή
Τα Παϊδάκια ψήνονται είτε στο σχαροτήγανο είτε στο γκριλ του φούρνου και τα σερβίρουμε με δροσερή σάλτσα γιαουρτιού με λεμόνι, μάραθο και δυόσμο.
15′ προετοιμασία
12′ ψήσιμο
Σύνολο: 27′
Υλικά
Μερίδες: 4
1.500 γρ. παϊδάκια αρνίσια ή κατσικίσια
ρίγανη φρέσκια ή ξερή
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
200 γρ. γιαούρτι πρόβειο
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μάραθος
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος δυόσμος
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
15 ml χυμός λεμονιού
1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
15 ml ξίδι από κόκκινο κρασί
50 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για τα παϊδάκια ψητά σε σχαροτήγανο με αρωματική σάλτσα γιαουρτιού ξεκινάμε απομακρύνοντας με ένα πινέλο τυχόν κόκαλα από τα παϊδάκια.
Ζεσταίνουμε το σχαροτήγανο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ή το γκριλ του φούρνου (θα βάλουμε τα παϊδάκια σε ρηχό ταψί με λαδόκολλα, στο ράφι ακριβώς κάτω από το γκριλ) και ψήνουμε τα παϊδάκια για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα βγάζουμε σε πιατέλα και αμέσως τα πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Σάλτσα γιαουρτιού
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα μαζί τα υλικά της σάλτσας και τη σερβίρουμε μαζί με τα παϊδάκια.
Πηγή: gastronomos.gr
Δημοφιλή
Αιματοχυσία δίχως τέλος στην άσφαλτο: Νεκρός 14χρονος σε τροχαίο
Θλίψη για γνωστό έμπορο του Ηρακλείου
Θλίψη στα Χανιά: Απεβίωσαν με διαφορά λίγων ημερών οι αδελφές Κουτσουδάκη
Κρήτη: Θλίψη για τον θάνατο πρώην διευθυντή της μονάδας τεχνητού νεφρού του νοσοκομείου Χανίων
Κρήτη: Έρχονται αλλαγές με συγχωνεύσεις στα νοσοκομεία του Λασιθίου – Τι προβλέπει η εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας
Πένθος στο Λασίθι για τον αγαπητό Νικόλα - Αύριο 12/10 το τελευταίο αντίο
Με τον λογιστή στο χωράφι για το φετινό λιομάζωμα οι παραγωγοί
Σεισμός τώρα στην Κρήτη
Εξαφάνιση 52χρονης γυναίκας στη Θεσσαλονίκη