Αναλυτικά η συνταγή
Τα Παϊδάκια ψήνονται είτε στο σχαροτήγανο είτε στο γκριλ του φούρνου και τα σερβίρουμε με δροσερή σάλτσα γιαουρτιού με λεμόνι, μάραθο και δυόσμο.
15′ προετοιμασία
12′ ψήσιμο
Σύνολο: 27′
Υλικά
Μερίδες: 4
1.500 γρ. παϊδάκια αρνίσια ή κατσικίσια
ρίγανη φρέσκια ή ξερή
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
200 γρ. γιαούρτι πρόβειο
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μάραθος
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος δυόσμος
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
15 ml χυμός λεμονιού
1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
15 ml ξίδι από κόκκινο κρασί
50 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για τα παϊδάκια ψητά σε σχαροτήγανο με αρωματική σάλτσα γιαουρτιού ξεκινάμε απομακρύνοντας με ένα πινέλο τυχόν κόκαλα από τα παϊδάκια.
Ζεσταίνουμε το σχαροτήγανο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ή το γκριλ του φούρνου (θα βάλουμε τα παϊδάκια σε ρηχό ταψί με λαδόκολλα, στο ράφι ακριβώς κάτω από το γκριλ) και ψήνουμε τα παϊδάκια για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα βγάζουμε σε πιατέλα και αμέσως τα πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Σάλτσα γιαουρτιού
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα μαζί τα υλικά της σάλτσας και τη σερβίρουμε μαζί με τα παϊδάκια.
Πηγή: gastronomos.gr
Δημοφιλή
Απόφαση σταθμός για τους άνω των 60 - Ποιοι δεν βγαίνουν στη σύνταξη
Ηράκλειο: Συγκίνηση για τον θάνατο του Θεόδωρου Χαλκιαδάκη
Νησιά σε καθεστώς… take away - Οι τουρίστες γυρνούν την πλάτη στην εστίαση
Πένθος στο Ηράκλειο: Έφυγε από τη ζωή ιδιοκτήτης ραδιοφωνικού σταθμού
Τι λέει ο Γεωργιάδης για τη γυναίκα έχασε τη ζωή της στην Αίγινα εξαιτίας έλλειψης οδηγού ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας
Νέες ταυτότητες: Πότε λήγει η προθεσμία για την υποχρεωτική αντικατάστασή τους
Με αίμα βάφτηκε ξανά η άσφαλτος: Νεκρός 30χρονος οδηγός μηχανής σε τροχαίο
ΕΦΚΑ: Σήμερα η πληρωμή των αναδρομικών – Ποιους αφορά
Viral ο μικρός Κρητικός που φλερτάρει νεαρή κοπέλα με μπικίνι - «Έλα να πάμε στο νησί»