Ηράκλειο: 27oC

Pancakes με κοτόπουλο και μανιτάρια από τον Άκη Πετρετζίκη! (βίντεο)

29.01.2024, 6:23

Δείτε πως να τα φτιάξετε

Η απόλυτη συνταγή για αλμυρά pancakes με κοτόπουλο, μανιτάρια και κόκκινο λάχανο! Το τέλειο κυριακάτικο brunch!

Θα χρειαστείτε:

  • Για την τσίλι σος
  • 2 πιπεριές τσίλι
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 150 γρ. νερό
  • 100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 50 γρ. ξίδι
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ, αραιωμένο με 2 κ.σ. νερό

Για τα pancakes

  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 3 αυγά, μεσαία
  • 80 γρ. νερό
  • 100 γρ. μανιτάρια champignon
  • 100 γρ. λάχανο, κόκκινο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 καρότο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. κιμά κοτόπουλου
  • 1 κ.γ. τζίντζερ
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

Μέθοδος εκτέλεσης

Για την τσίλι σoς

  • Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές τσίλι και την πιπεριά Φλωρίνης, και αφήνουμε στην άκρη.
  • Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, το ξίδι και τις πιπεριές τσίλι.
  • Ανακατεύουμε και βράζουμε για 2-3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε την πιπεριά Φλωρίνης και το κορν φλάουρ, και ανακατεύουμε για ακόμα 2-3 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.
Για τα pancakes
  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τα αυγά και το νερό, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Πασπαλίζουμε με το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε, και αφήνουμε στην άκρη.
  • Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια, το λάχανο και το σκόρδο, και κόβουμε το καρότο σε κυβάκια.
  • Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε τον κιμά κοτόπουλου και σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  • Ρίχνουμε τα μανιτάρια, το τζίντζερ και το σκόρδο, και ψήνουμε για ακόμα 3 λεπτά .
  • Αφαιρούμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
  • Ρίχνουμε στο μπολ με τον χυλό το κοτόπουλο, το λάχανο και το καρότο, και ανακατεύουμε ελαφρά.
  • Τοποθετούμε το τηγάνι πίσω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Ρίχνουμε στο τηγάνι 4 γεμάτες κ.σ. από τον χυλό σε διάφορα σημεία για να σχηματήσουμε 4 pancakes.
  • Ψήνουμε για 3 λεπτά από την κάθε πλευρά και μεταφέρουμε τα pancakes σε ένα πιάτο.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τα άλλα 4 pancakes.
  • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Σερβίρουμε τα pancakes με φρέσκο κρεμμυδάκι και περιχύνουμε με την τσίλι σος.