Εύκολη και νόστιμη!
Μόλις μέσα σε μισή ώρα μπορείς να έχεις μια λαχταριστή μανιταρόσουπα να αχνίζει στο πιάτο σου. Τέλεια για να ανοίξει το μενού σε ένα πιο…«επίσημο» τραπέζι σου, τέλεια και ως ελαφρύ γεύμα. Μεσημεριανό ή βραδινό. Αν είσαι φαν των μανιταριών , αξίζει να τη δοκιμάσεις.
Υλικά
- 3 κ. σ. ελαιόλαδο
- 25 γρ. βούτυρο
- 500 γρ. λευκά μανιτάρια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- αλάτι – πιπέρι
- 1 κ.γλ. φρέσκο θυμάρι & έξτρα για το σερβίρισμα
- 70 ml λευκό ξηρό κρασί
- 850 ml ζεστό ζωμό λαχανικών
- 50 ml κρέμα γάλακτο
Εκτέλεση:
- Σε ένα βαθύ αντικολλητικό σκεύος ζεσταίνω το ελαιόλαδο και το βούτυρο και προσθέτω εκεί τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Τα σοτάρω ανακατεύοντας τα απαλά για 4-5 λεπτά μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει και τα μανιτάρια να γυαλίσουν.
- Στη συνέχεια προσθέτω το αλεύρι, ανακατεύω, αλατοπιπερώνω και προσθέτω και το φρέσκο θυμάρι.
- Ανακατεύω και πάλι και σβήνω με το κρασί.
- Προσθέτω κατόπιν το ζεστό ζωμό λαχανικών, μισοσκεπάζω το σκεύος και χαμηλώνω τη φωτιά στη μεσαία θερμοκρασία.
- Σιγοβράζω για 20 – 25 λεπτά μέχρι τα μανιτάρια να μαγειρευτούν και η σούπα να χυλώσει. Στη συνέχεια σβήνω τη φωτιά, προσθέτω την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω απαλά.
- Σερβίρω με έξτρα φρέσκο θυμάρι ή και με τυρί με τον τρόπο που αναφέρω παραπάνω στο κείμενο.
Πηγή: mothersblog.gr
Διαβάστε επίσης:
Δημοφιλή
Έφυγε στα 51 του χρόνια ο αγαπητός Γιώργος - Αύριο η κηδεία του
Σφοδρή σύγκρουση αυτοκινήτων με 5 τραυματίες – Στο νοσοκομείο δύο παιδιά
Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο - Πέθανε ο ηθοποιός Ξενοφών Σαζώτος
Νέο αίμα στην άσφαλτο: Nεκρός 67χρονος σε τροχαίο
Βανδή - Μπισμπίκης: Σε παραδοσιακό καφενείο του Ρεθύμνου για ρακές και φαγητό
Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Η «μπουγάδα» που λερώνει τη Μεσαρά
Φρίκη στην Ινδία: 12χρονη βιάστηκε από 200 άνδρες σε 3 μήνες
Tράπεζες: Μεγάλος κίνδυνος αν χρησιμοποιείτε την κάρτα σας με αυτόν τον τρόπο
Τραγωδία στο Κορωπί: Αυτοκίνητο καρφώθηκε σε κατάστημα και έπιασε φωτιά – Απανθρακώθηκε ο οδηγός