Ηράκλειο: 19oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Τον Απρίλιο το ετήσιο event με θέμα «Moena»

01.04.2024, 1:22

ΜΟΕΝΙΑ είναι τα εµπόδια και οι δυσκολίες µε τις οποίες ερχόµαστε αντιµέτωποι

Η οµάδα TEDxUniversityOfCrete το Σάββατο 20 Απριλίου 2024, στο Αµφιθέατρο «Νίκος Πετρίδης» στο Τµήµα Μαθηµατικών & Εφαρµοσµένων Μαθηµατικών της Πανεπιστηµιούπολης Βουτών, στο Ηράκλειο Κρήτης διοργανώνει το ετήσιο event µε θέµα «MOENIA».

Το TED είναι µια παγκόσµια µη κερδοσκοπική οργάνωση η οποία, µέσα από οµιλίες διάρκειας 18 λεπτών που φιλοξενούνται στα TED συνέδρια, προβάλλει τις «ιδέες που αξίζουν να διαδοθούν».

Το “x” στο TEDx υποδηλώνει την αυτοοργανωµένη φύση των εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν σύντομες ομιλίες, performances και workshops καλύπτοντας ένα ευρύ φάσµα θεµάτων, από τεχνολογία, ψυχολογία µέχρι επιστήμη και τέχνη.

Η οµάδα, αποτελείται από παθιασµένους φοιτητές και απόφοιτους του πανεπιστηµίου Κρήτης και για πέµπτη συνεχόµενη χρονιά, και µε την ουσιαστική υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Οµίλου Εταιριών Κ. ΜΠΑΝΤΟΥΒΑΣ Α.Ε., επιστρέφει µε θέµα:

MOENIA : noun latin /ˈmoe̯ .ni.a/ τείχη, οχυρώσεις πόλης / επάλξεις / κάστρο, φρούριο

ΜΟΕΝΙΑ είναι τα εµπόδια και οι δυσκολίες µε τις οποίες ερχόµαστε αντιµέτωποι σε προσωπικούς και κοινωνικούς τοµείς. Αυτά, που µας κρατάνε σε απόσταση από τα όνειρα και τους στόχους µας, αλλά παράλληλα, µας κάνουν να αναπτύσσουµε την ευρηµατικότητα και την ευελιξία µας.

Παρόντα και επίκαιρα, είναι τα «τείχη» απέναντι στη γνώση, επιστηµονική και µη. Περιπτώσεις όπου τα νέα δεδοµένα αποκρύπτονται ή αλλοιώνονται σκόπιµα, εξαιτίας του ανταγωνισµού και του κέρδους.

Σήµερα που η πληροφορία είναι παντού γύρω µας, υπάρχει περισσότερο από ποτέ η ανάγκη να µάθουµε να διαχωρίζουµε την πραγµατική γνώση από την παραπληροφόρηση.

Στο φετινό event, οι συµµετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οµιλίες και performances που έχουν σκοπό να προβληµατίσουν και να εµπνεύσουν, µέσα από ιδέες και ερωτήσεις. Παράλληλα, να συµµετάσχουν σε workshops όπου θα υπάρχει η ευκαιρία να αποκτηθούν νέες γνώσεις µε έναν πρακτικό και διαδραστικό τρόπο.

Προσκαλούνται σε αυτό το event όλοι όσοι θέλουν να κάνουν αυτό το ταξίδι µέσα από ιδέες, ερωτήσεις, προβληµατισµούς και φαντασία!

Διαβάστε επίσης: 

Δήμος Κισσάμου: Διοργανώνει εκδήλωση για την εκπαίδευση και δια βίου μάθηση

Σητεία: Τιμητική εκδήλωση για τον Βιτσέντζο Κορνάρο

Ηράκλειο: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συνάντηση ενημέρωσης από τον Συνήγορο του Πολίτη

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης τιμάει την Παγκόσμια Ημέρα Μηδενικών Αποβλήτων

Περιφέρεια Κρήτης: «Έρχονται» δύο μεγάλες διοργανώσεις για την καινοτομία