Ηράκλειο: 16oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Πάνω από 105.000 συνεντεύξεις εργασίας στην Ημέρα Καριέρας Αθήνας 2023

25.10.2023, 15:20

Πάνω από 105.000 συνεντεύξεις εργασίας πραγματοποιήθηκαν στις Ημέρες Καριέρας Αθήνας 2023 του kariera.gr.

Αθήνα, 25.10.2023 – Με 101 εταιρείες που προσλαμβάνουν ενεργά, ήρθαν σε επαφή πάνω από 6.900 υποψήφιοι στις Ημέρες Καριέρας Αθήνας 2023 του kariera.gr, που πραγματοποιήθηκαν για 24η χρονιά και έλαβαν χώρα στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Οκτωβρίου.

Κατά τη διάρκεια του διήμερου event, οι συμμετέχοντες γνώρισαν από κοντά εκπροσώπους 101 κορυφαίων εταιρειών διαφόρων κλάδων και πραγματοποίησαν περισσότερες από 105.000 συνεντεύξεις εργασίας σε δύο Αίθουσες Συνεντεύξεων και στο Hall Top Εργοδοτών. Ακόμα, ήρθαν σε επαφή με τους recruiters των ομάδων Hiring Solutions, Executive Level και Workathlon του kariera.gr σε όλους τους χώρους της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, για να ανακαλύψουν ευκαιρίες απασχόλησης.

Στο κτήριο Innovathens, οι επισκέπτες αξιοποίησαν τη δωρεάν υπηρεσία συμβουλευτικής καριέρας, συζητώντας με τους ειδικούς του kariera.gr για θέματα σχετικά με την επαγγελματική τους ανάπτυξη, όπως: βιογραφικό σημείωμα, συνέντευξη εργασίας, επαγγελματικός προσανατολισμός, τρόποι δημιουργίας ενός ανταγωνιστικού επαγγελματικού προφίλ στα Social Media. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να βγάλουν την πιο κατάλληλη φωτογραφία για το προφίλ τους στα επαγγελματικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από επαγγελματία φωτογράφο.

Περίπου 180 επισκέπτες των Ημερών Καριέρας συμμετείχαν στην πρωτοβουλία «Ask the Experts», στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης στο κτήριο Innovathens – με περιορισμένο αριθμό θέσεων και σειρά προτεραιότητας. Οι υποψήφιοι ήρθαν σε επαφή με υψηλόβαθμα στελέχη και ειδικούς διαφόρων κλάδων (Tech, Retail, Call Centers, Hospitality, Consulting, Banking & Finance, Online Gaming, Real Estate & Construction) και συζήτησαν για την καθημερινότητα και τις αρμοδιότητες ενός expert, τις τελευταίες τάσεις κάθε κλάδου εκ των έσω, τις δεξιότητες που χρειάζεται να έχει ένας υποψήφιος/εργαζόμενος και την αξιοποίηση της Τεχνολογίας στον εκάστοτε τομέα.

Στο Αμφιθέατρο Γνώσης και στο κτήριο Innovathens πραγματοποιήθηκαν συνολικά 26 ενδιαφέρουσες ομιλίες και workshops, συνολικής διάρκειας 16 ωρών, από 54 ομιλητές, με θεματικές που αφορούσαν το Μέλλον της Εργασίας, την ανάπτυξη δεξιοτήτων, την ηγεσία, τον ιδανικό Εργοδότη, τις εργασιακές σχέσεις, τα στερεότυπα, την ψυχική και σωματική υγεία του εργαζόμενου κ.ά.

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός κτηρίου της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, πραγματοποιήθηκε κλειστό γεύμα εργασίας με καλεσμένο τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Άδωνι Γεωργιάδη και επιλεγμένους εργοδότες και συνεργάτες του kariera.gr.

o CEO της Kariera, κ. Θεόφιλος Βασιλειάδης με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. ‘Αδωνι Γεωργιάδη

Το kariera.gr ένωσε για πρώτη φορά τις δυνάμεις του με το JobsLink και τον Ελληνικό Σύλλογο για το Σύνδρομο Άσπεργκερ (Ελ.σ.σ.Α.), δίνοντας τη δυνατότητα σε 60 υποψηφίους που ανήκουν στο φάσμα του Αυτισμού Υψηλής Λειτουργικότητας να περάσουν από 1:1 συνεντεύξεις με τους παρακάτω Εργοδότες που προσέφεραν ανοιχτές θέσεις εργασίας: ALUMIL, Brink’s Hellas S.A., Coca-Cola Τρία Έψιλον (3Ε), CQS, ERGO Ασφαλιστική, EY, Fraport Greece, IKEA, Intrum, MARS, Nestlé, Neurosoft, Nexi Greece, Salescode, TaskUs, TELEPERFORMANCE, WEBHELP, ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΑ Α.Ε., Όμιλος Διαγνωστικών Κέντρων Affidea, ΣΟΛ Crowe.

Στο πλαίσιο των δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης με σκοπό την έμπρακτη υποστήριξη των ευάλωτων οικονομικά νέων που έχουν ακαδημαϊκά προσόντα, το Mediterranean College συμμετείχε ως χορηγός Εκπαίδευσης στις Ημέρες Καριέρας και προσέφερε σε έναν τυχερό κατόπιν κλήρωσης μια πλήρη υποτροφία για μεταπτυχιακές σπουδές. Επίσης, διέθεσε 40% επιδότηση στα δίδακτρα σε όσους επισκέπτες δήλωσαν συμμετοχή, σε πρόγραμμα της επιλογής τους.

Αν δεν πρόλαβες να συμμετάσχεις, συμπλήρωσε τα στοιχεία σου εδώ και εξασφάλισε κι εσύ προνομιακά δίδακτρα για τη φοίτησή σου.

Η Kaizen Gaming, ως Platinum Χορηγός των Ημερών Καριέρας Αθήνας 2023, δήλωσε για τη συμμετοχή της: «Με μεγάλη χαρά συμμετείχαμε στις Ημέρες Καριέρας Αθήνας 2023 ως Platinum Sponsor. Στην Kaizen Gaming στηρίζουμε πρωτοβουλίες για τη διασύνδεση των υποψηφίων με τις ευκαιρίες καριέρας που αναζητούν, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους να γνωρίσουν την ομάδα μας και να εξερευνήσουν διαφορετικά μονοπάτια εξέλιξης. Για εμάς έχει εξαιρετική σημασία η επαφή με νέους και επαγγελματίες από πληθώρα backgrounds και ειδικοτήτων προκειμένου να ανακαλύπτουμε μαζί πώς μπορούμε να διαμορφώσουμε το μέλλον του GameTech. Οι Ημέρες Καριέρας αποτελούν μια τέτοια ξεχωριστή εμπειρία!»

Τέλος, τις Ημέρες Καριέρας Αθήνας 2023 υποστήριξαν η ΑΒ Βασιλόπουλος ως Gold Χορηγός του Hall Top Εργοδοτών και η Premier Capital Ελλάς (Εστιατόρια McDonald’s™) ως Gold Χορηγός στις δύο Αίθουσες Συνεντεύξεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ