Η γεύση του καρυδιού δένει αρμονικά με τα παντζαρόφυλλα
Μια διαφορετική πρόταση με παντζαρόφυλλα και καρυδάτη σάλτσα για ένα νόστιμο και θρεπτικό γεύμα. Η γεύση του καρυδιού δένει αρμονικά με τα παντζαρόφυλλα, δημιουργώντας μια ισορροπημένη σαλάτα για το καθημερινό τραπέζι.
Υλικά
Μερίδες: 6
- 1 1⁄2 κιλό φρέσκα γερά παντζαρόφυλλα
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού καρυδόψιχα, σπασμένη + 1 1⁄2 κουτ. σούπας επιπλέον
- 100 ml ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας μηλόξιδο
- 1-2 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες
- 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε παντζαρόφυλλα με καρυδάτη σάλτσα, ξεκινάμε πλένοντας καλά τα παντζαρόφυλλα, τα στραγγίζουμε και χωρίζουμε τα φύλλα από τα κοκκινωπά, κάπως σκληρότερα, κοτσάνια (αν κάποια είναι μεγάλα, τα κόβουμε στη μέση).
- Ζεσταίνουμε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να κοχλάσει και βράζουμε σκέτα τα κοτσάνια για 8-10 λεπτά (μετράμε τον χρόνο από τη στιγμή που θα ξαναβράσει το νερό), μέχρι σχεδόν να γίνουν.
- Προσθέτουμε τα φύλλα και βράζουμε για άλλα 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και αυτά και τα κοτσάνια.
- Τα στραγγίζουμε όλα καλά, τα μεταφέρουμε σε μεγάλη σαλατιέρα και σκορπίζουμε από πάνω το 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα.
- Χτυπάμε στον πολυκόφτη το λάδι, το ξίδι, την 1 κουταλιά καρυδόψιχα, το σκόρδο, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο, μέχρι να γίνουν μια κάπως ρευστή πάστα.
- Περιχύνουμε τα χόρτα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Πηγή: gastronomos.gr

Δημοφιλή
Τραγωδία στον Μυλοπόταμο - Εντοπίστηκε νεκρός στο χωράφι του
Ηράκλειο, η πόλη που δεν γιορτάζει τα Χριστούγεννα
Ηράκλειο: Αυτός είναι ο 65χρονος που έχασε την ζωή του σε τροχαίο στο Γάζι
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποιοι και με ποιο τρόπο θα επιστρέψουν τις παράνομες επιδοτήσεις
Βεβήλωσαν την φάτνη στην Πλατεία Ελευθερίας!
Χρυσοχοΐδης: Έρχονται συλλήψεις εγκληματικών οργανώσεων για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Χανιά: Θλίψη για τον 37χρονο Λάζαρο που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στην Αγία Μαρίνα
Θλίψη για τον θάνατο του δημοσιογράφου Ξενοφώντα Ζηκίδη
Ηράκλειο: Νέες αποκαλύψεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ - Δεν έχει τέλος το παράνομο «φαγοπότι»