Ηράκλειο: 30oC

Παντζαρόσουπα

19.02.2024, 0:29

Αυτή η σούπα είναι εντυπωσιακή τόσο σε εμφάνιση, όσο και σε γεύση

Στην επιφάνειά της έχει ψωμί με λιωμένο ροκφόρ.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα παντζάρια, την πατάτα, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σέλερι για 2΄ και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το νερό, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 30΄-35΄. Πολτοποιούμε επιτόπου με ραβδομπλέντερ (ή σε μπλέντερ).

Βήμα 3

Βάζουμε πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά και μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε το ξίδι, αποσύρουμε από τη φωτιά, γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε με μια φέτα ψωμιού που την έχουμε αλείψει με τσάτνεϊ κρεμμύδι, τυρί, καρύδια και λίγο μαϊντανό.