Ηράκλειο: 25oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Παραδοσιακό ρυζόγαλο

12.06.2024, 3:02

Αρωματισμένο με κανέλα και φλούδα πορτοκαλιού

Το ρυζόγαλο είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και κλασικά ελληνικά γλυκά, ιδανικό για κάθε περίσταση. Αυτή η συνταγή ακολουθεί την παραδοσιακή μέθοδο, προσφέροντας πλούσια γεύση και υφή, ενώ αρωματίζεται με κανέλα και φλούδα πορτοκαλιού.

Υλικά

  •  1 φλιτζάνι ρύζι
  • 4 φλιτζάνια γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 ξύλο κανέλας
  • Φλούδα από 1 πορτοκάλι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
  • Κανέλα για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες

  1.  Σε ένα σουρωτήρι, ξεπλύνετε καλά το ρύζι με κρύο νερό μέχρι να φύγει το άμυλο.
  2. Σε μια κατσαρόλα, ρίξτε το ρύζι, το γάλα, τη ζάχαρη, την κανέλα, τη φλούδα πορτοκαλιού και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά και αφήστε να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά.
  3. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώστε τη φωτιά στο ελάχιστο και σιγοβράστε το ρυζόγαλο για περίπου 45 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το ρύζι να μαλακώσει και το γάλα να πήξει.
  4. Αν θέλετε, 5 λεπτά πριν τελειώσει το βράσιμο, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε απαλά.
  5. Μόλις το ρυζόγαλο πήξει και το ρύζι μαλακώσει, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  6. Μοιράστε το ρυζόγαλο σε μπολ και αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς. Πασπαλίστε με κανέλα και σερβίρετε ζεστό ή κρύο.

Πηγή: enikos.gr

Διαβάστε επίσης:

Μανιάτικη τυρόπιτα ανοιχτή από την Αργυρώ Μπαρμπαρήγου

Συνταγή: Καλοκαιρινή τάρτα με σφολιάτα και φέτα

Πατάτες τηγανητές με τον τρόπο της Κρήτης