Ηράκλειο: 29oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Παραιτήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Πετράκης

19.10.2023, 10:34

«Δυστυχώς σε άλλο κόμμα ήρθα και από άλλο κόμμα φεύγω» αναφέρει χαρακτηριστικά

Το πρωί της Πέμπτης 19 Οκτωβρίου ανακοίνωσε την παραίτηση του από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ ο υποψήφιος Γιώργος Πετράκης, που είχε καταφέρει να αποσπάσει την τρίτη θέση στο ψηφοδέλτιο στις εκλογές του Μαϊου στα Χανιά.

Ο υποψήφιος βουλευτής που βρισκόταν τρίτος στην ιεραρχία μετά τον Παύλο Πολάκη και Γιώργο Σταθάκη, στην ανάρτηση του στο Facebook φρόντισε να τονίσει πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έλλειψη αντιπολιτευτικών θέσεων ουσιαστικών και πως δεν τον βρίσκουν σύμφωνο το εσωκομματικό δίπολο που έχει δημιουργηθεί. Σημειώνει πως το κόμμα επικεντρώνεται πλέον περισσότερο στην γραμμή του lifestyle,πηγαίνει σε λάθος πολιτική κατεύθυνση και πως δεν θυμίζει σε καμία περίπτωση τον ΣΥΡΙΖΑ που επέλεξε να εκ βουλευτεί. Τέλος, ευχαριστεί όσους τον στήριξαν στις εκλογές του Μάιου και του Ιουνίου.

Η ανάρτηση του Γιώργου Πετράκη στο Facebook:

«Οι νέες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν μπορούν να με αφήσουν αμέτοχο.
Το κόμμα δυστυχώς άλλαξε πορεία.
Η έλλειψη ουσιαστικών αντιπολιτευτικών θέσεων, η απομάκρυνση από τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας, το εσωκομματικό δίπολο που έχει δημιουργηθεί και η επικέντρωση πλέον σε όρους lifestyle δεν με βρίσκουν σύμφωνο.
Εντάχθηκα στον ΣΥΡΙΖΑ τον προηγούμενο Μαΐο ψηφίζοντας στις εσωκομματικές εκλογές τον Αλέξη Τσίπρα.
Πίστεψα σε αυτόν και για τον λόγο αυτό μετά τις αναταραχές στην συμπλήρωση του ψηφοδελτίου για τον νόμο Χανίων στις εκλογές της 21ης Μαΐου αποφάσισα να κατέβω ως υποψήφιος βουλευτής.
Όμως το κόμμα που αυτήν την στιγμή αντικρίζω θεωρώ ότι πορεύεται προς την λάθος πολιτική κατεύθυνση.
Είναι η προσωπική μου άποψη και σεβόμενος πάντα την απόφαση της βάσης για την εκλογή του νέου προέδρου, υποβάλλω την παραίτηση μου απο μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Επικεντρώνομαι πλέον μόνο στην δουλειά μου σαν νοσοκομειακός γιατρός – χειρουργός στο νοσοκομείο Χανίων και απο αυτήν την θέση θα συνεχίσω να υπηρετώ τον απλό άνθρωπο που έχει ανάγκη.
Ευχαριστώ πολύ τους 4.000 ψηφοφόρους που με εμπιστεύτηκαν στις προηγούμενες εκλογές αλλά όλη αυτή η κατάσταση που διαδραματίζεται είναι κατά την άποψη μου πολιτικά στρεβλωμένη.
Η πολιτική είναι μια επιστήμη σαν την ιατρική που πρέπει να θέτει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τα πραγματικά του προβλήματα.
Η ακρίβεια, η κατάσταση στο εθνικό σύστημα υγείας , η κατάσταση στον χώρο της παιδείας καθώς και το ενεργειακό είναι τα προβλήματα τα οποία θα μας απασχολήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα.
Αυτά τα προβλήματα πρέπει να τα κοιτάξουμε στα μάτια , όπως πρέπει να κοιτάξουμε στα μάτια τον απλό άνθρωπο που αγωνίζεται για την οικογένεια του και τα παιδιά του.
Δυστυχώς σε άλλο κόμμα ήρθα και απο άλλο κόμμα φεύγω
Να είστε καλά».