Ηράκλειο: 14oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Παρέμβαση από την Ν. Μπακογιάννη για τα ΕΛΤΑ ζητούν οι κάτοικοι της Καντάνου

27.10.2023, 9:25

Θυμός και αγανάκτηση στις τάξεις των κατοίκων της περιοχής 

Την παρέμβαση της βουλευτή Χανίων της ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη ζητούν οι κάτοικοι στην Κάντανο Χανίων για να ξεκινήσει και πάλι τη λειτουργία του το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην περιοχή τους, το οποίο έκλεισε, μία εξέλιξη που δημιουργεί σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν πολλά προβλήματα στην καθημερινότητά τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Αξιότιμη κυρία Μπακογιάννη

απευθυνόμαστε σε εσάς όπως και στον πρωθυπουργό της χώρας, τους βουλευτές Χανίων και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Είναι παγκοίνως γνωστή η απόφαση που υπογράφτηκε στις 13/10/2023 (λίγο μετά από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές) από τον διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΛ.ΤΑ, με την οποία κλείνει, μεταξύ άλλων, και το υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ στην Κάντανο, προκαλώντας θυμό, αγανάκτηση και θύελλα αντιδράσεων από τους κατοίκους της.

Απόφασης που πάρθηκε “αιφνιδιαστικά” χωρίς να έχει προηγηθεί καμία προηγούμενη ενημέρωση και συζήτηση με τους φορείς και τους κατοίκους της Καντάνου και της ευρύτερης ορεινής και δυσπρόσιτης περιοχής του Σελίνου, που το συγκεκριμένο υποκατάστημα εξυπηρετεί.

Σας θυμίζουμε ότι στις 30-6-2019 μιλώντας στους κατοίκους της Καντάνου, είχατε τονίσει ότι: «νιώθω πάντα συγκίνηση όταν επισκέπτομαι τον μαρτυρικό τόπο της Κανδάνου. Ένα χωριό το οποίο ξαναγεννήθηκε μέσα από τις στάχτες του. Ένα χωριό που καταστράφηκε ολοσχερώς από τους κατακτητές στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο αλλά οι ντόπιοι ενωμένοι, με περίσσεια δύναμης ψυχής και ηρωισμού σιγά σιγά την ξαναέχτισαν. Η Κάνδανος μου θυμίζει πάντα το μεγαλείο των Κρητικών, το πείσμα τους για τη ζωή και την αγάπη τους για λευτεριά και δημοκρατία»

Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι η απόφαση κλεισίματος των ΕΛ.ΤΑ Καντάνου, δεν μπορεί να τεκμηριωθεί ούτε καν με βάση την στυγνή επιχειρηματική λογική κόστους – οφέλους, εφόσον ο δήμος Καντάνου – Σελίνου προσφέρει δωρεάν στέγη και αναλαμβάνει όλα τα λειτουργικά έξοδα (ρεύμα – νερό) του υποκαταστήματος στην Κάντανο.

Αξιότιμη κυρία Μπακογιάννη,

Είχατε επίσης δηλώσει τότε ότι ο Δήμος Καντάνου – Σελίνου που «αντικειμενικά έχει περισσότερες ανάγκες από τους άλλους δήμους του νομού Χανίων» θα είναι «βασική προτεραιότητά σας».

Σας καλούμε λοιπόν, να μας επιστρέψετε λίγη μόνο από αυτή τη δύναμη που σας έδωσαν οι Σελινιώτες-σσες με την ψήφο τους στις εκλογές, ώστε να ακυρωθεί η απόφαση κλεισίματος των ΕΛ.ΤΑ, που προσβάλλει την ιστορία της Καντάνου και υποβαθμίζει περαιτέρω τη ζωή μας στην ύπαιθρο.

Αν, πάλι, εκτιμάτε ότι η κυβέρνησή σας δε δύναται να ακυρώσει τέτοιες αποφάσεις, που λαμβάνονται από δημόσιες επιχειρήσεις, σας παρακαλούμε να μας «κοιτάξετε στα μάτια» και να μας πείτε, Ποιός πραγματικά κυβερνά την Ελλάδα!!!.

Με τιμή
Η συντονιστική επιτροπή αγώνα για τη ακύρωση κλεισίματος των ΕΛ.ΤΑ. Καντάνου