Ηράκλειο: 31oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Παρίσι 2024: Μόλις 16 Ρώσοι και 17 Λευκορώσοι αθλητές αποδέχθηκαν την πρόσκληση της ΔΟΕ

10.07.2024, 9:00

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή μετράει μέχρι σήμερα πολλές αρνήσεις

Μόνο 16 Ρώσοι και 17 Λευκορώσοι αθλητές αποδέχθηκαν την πρόσκληση της ΔΟΕ να αγωνιστούν ως ουδέτεροι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού (26 Ιουλίου – 11 Αυγούστου), αριθμός πολύ μικρότερος από τον αναμενόμενο, σύμφωνα με τη σημερινή (9/7) τελική καταμέτρηση.

Αυτή η λίστα, η οποία καλύπτει δέκα αθλήματα, ενδέχεται να περιοριστεί ακόμη περισσότερο αν υπάρξουν και νέες αποχωρήσεις, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) εκπρόσωπος της ΔΟΕ.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή μετράει μέχρι σήμερα 19 αρνήσεις από τη ρωσική πλευρά και 7 από την πλευρά της Λευκορωσίας, συμπεριλαμβανομένων των Νο3 και Νο16 της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις, Αρίνα Σαμπαλένκα και Βικτόρια Αζαρένκα, αντίστοιχα.

Τον περασμένο Μάρτιο, η ΔΟΕ περίμενε 36 Ρώσους και 22 Λευκορώσους αθλητές στο Παρίσι «σύμφωνα με το πιο πιθανό σενάριο», ελάχιστους εν συγκρίσει με τους 330 Ρώσους και 104 Λευκορώσους που μετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021.

Τελικά θα είναι τελικά ακόμη λιγότεροι σε αριθμό και θα εκπροσωπούνται μόνο στην ποδηλασία (3 Ρώσοι αθλητές και 1 Λευκορώσος), στο τραμπολίνο (1 Ρώσος και 1 Λευκορώσος), στο ταεκβοντό (1 Λευκορώσος), στην άρση βαρών (2 Λευκορώσοι), στην πάλη (1 Ρώσος, 1 Λευκορώσος), κωπηλασία (2 Λευκορώσοι), σκοποβολή (2 Λευκορώσοι), τένις (7 Ρώσοι συμπεριλαμβανομένου του Νο5 στον κόσμο Ντανιίλ Μεντβέντεφ), κανό (3 Ρώσοι και 2 Λευκορώσοι) και κολύμβηση (1 Ρώσος και 4 Λευκορώσοι).

Στερούμενοι από την επίσημη σημαία τους, η οποία αντικαταστάθηκε από μια πράσινη που φέρει τα γράμματα “AIN” (Μεμονωμένοι Ουδέτεροι Αθλητές), δεν θα μπορούν να παρελάσουν στον Σηκουάνα κατά την τελετή έναρξης και δεν θα εμφανιστούν στον πίνακα των μεταλλίων.

Διαβάστε επίσης:

Πεκίνο: Αφαιρέθηκαν τα μετάλλια στον Ημιμαραθωνίο για στημένο αποτέλεσμα

Ημιμαραθώνιος 2024: 88 ετών ο μεγαλύτερος δρομέας

Πάνω από 21.000 δρομείς συμμετείχαν στη μεγάλη γιορτή του Αθλητισμού


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα