Ηράκλειο: 23oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

«Παριζιάνα»: Πώς είναι σήμερα το σπίτι που γυρίστηκε η ταινία

14.05.2024, 22:48

Ένα ταξίδι στις καλές στιγμές του ελληνικού κινηματογράφου

Η Παριζιάνα αποτελεί μία από τις πιο κλασικές ελληνικές ταινίες του παλιού κινηματογράφου παραγωγής 1969. Δυνατό καστ και αμίμητες ατάκες, την έχουν κατατάξει σε μια από τις αγαπημένες του ελληνικού κοινού. Πάμε ένα ταξίδι στις γειτονιές και τα μέρη που γυρίστηκαν σκηνές του αγαπημένου ελληνικού κινηματογράφου και αυτή τη φορά μας μεταφέρει στην γειτονιά και το σπίτι της Πελαγίας, δηλαδή της Ρένας Βλαχοπούλου που υποδύεται την Παριζιάνα. Πώς είναι σήμερα το σπίτι που φιλοξένησε μερικές από τις πιο γνωστές ατάκες όπως το «Σούζυ τρως;» Η Παριζιάνα προκαλεί νοσταλγικά συναισθήματα θυμίζοντας συνήθειες και στιγμές μιας άλλης Ελλάδας. Γι’ αυτό ίσως έχει αγαπηθεί τόσο πολύ. Το ιδιαίτερο και συνεχές χιούμορ, βέβαια, βοηθούν πολύ σε αυτό.

Η υπόθεση της ταινίας Παριζιάνα

Η υπόθεση της ταινίας ξεκινά στην Αθήνα αλλά μεταφέρεται σταδιακά στη Μύκονο όπου επίσης έγιναν πολλά από τα γυρίσματα. Προκειμένου να ξεφύγει από τις απαιτητικές πελάτισσές της και να κερδίσει επιπλέον χρήματα, η Πελαγία την οποία υποδύεται η Ρένα Βλαχοπούλου πείθεται από την αδελφή της (Έρρικα Μπρόγιερ) να ανοίξουν έναν οίκο μόδας στο Κολωνάκι.

Οργανώνουν, λοιπόν, με τη βοήθεια ενός φίλου τους τον οποίο υποδύεται ο Χρόνης Εξαρχάκος, μια επίδειξη στη Μύκονο, και η Πελαγία γίνεται η Πελαζί από το Παρίσι. Το κόλπο φαίνεται να πιάνει, ώσπου ένας παλιός γνώριμος (Κώστας Καρράς) της Πελαγίας εμφανίζεται στο ξενοδοχείο και, μαζί με έναν νεαρό μουσικό (Βαγγέλης Σειληνός), αρχίζουν να διεκδικούν την καρδιά της αδερφή της.

Οι παρεξηγήσεις και τα μπερδέματα θα λυθούν, όταν η Πελαγία θα παντρευτεί τον ελληνοαμερικανό επιχειρηματία Τζιμ Κουφός (Δημήτρης Καλλιβωκάς).

Πώς είναι σήμερα το σπίτι που γυρίστηκε η Παριζιάνα

Το διάσημο σπίτι που φιλοξενούσε την Πελαγία τη μοδίστρα και από την οποία έδιωχνε σωρηδόν τις πελάτισσες που την προσέβαλαν βρίσκεται στην πραγματικότητα στην περιοχή της Νέας Χαλκηδόνας, στην οδό Κρήτης 28. Κάποια σημεία φαίνεται να μην τα έχει αγγίξει ο χρόνος ενώ νομίζεις ότι θα δεις τη Ρένα Βλαχοπούλου, τη Νόρα Βαλσάμη και τον Χρόνη Εξαρχάκο να βγαίνουν από την καγκελόπορτα. Στην ταράτσα, μάλιστα, είχαν γυριστεί και πολλές χορευτικές με τον σπουδαίο Βαγγέλη Σηλεινό.

Πηγή φωτογραφίας: ellinikoskinimatografos.gr


Πηγή φωτογραφίας: ellinikoskinimatografos.gr

Το σπίτι που γυρίστηκε η Παριζιάνα είναι ένα από αυτά που γυρίστηκαν ελληνικές ταινίες και δεν έπεσαν θύματα της αντιπαροχής. Έτσι παραμένει ως σήμερα εκεί να θυμίζει τις παλιές καλές ελληνικές ταινίες και στιγμές του ελληνικού κινηματογράφου.

Διαβάστε επίσης:

Παπαγιαννόπουλος: 40 χρόνια χωρίς τον σπουδαίο ηθοποιό 

Το αφιέρωμα της Φίνος Φίλμ για τη Νίτσα Μαρούδα (βίντεο) 

Μια ματιά στο πλούσιο έργο του Αλέκου Σακελλάριου