Ηράκλειο: 20oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Παρούσα δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη – Εκλογές στις 10 Μαρτίου προτείνει στο συνέδριο ο Στέφανος Κασσελάκης

24.02.2024, 19:50

Αποδοκιμασίες, εντάσεις και εσωστρέφεια στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

«Δεσμέυομαι να παραμείνω στο κόμμα και μετά τις εκλογές» τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης απαντώντας στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Όλγας Γεροβασίλη, από το βήμα του Συνεδρίου.

Καλοσωρίζω την αντιπρόεδρο της Βουλής, το ιστορικό στέλεχος, είπε στην αρχή της σύντομης παρέμβασής του.

«Δεσμεύομαι ενώπιον όλων σας ότι εγώ θα παραμείνω στο κόμμα ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Δεσμεύομαι ότι εγώ θα δουλέψω για το κόμμα ανεξαρτήτως αποτελέσματος, ανεξαρτήτως βουλευτικής καρέκλας», είπε στη συνέχεια, ενώ συμπλήρωσε «Δεσμεύομαι ότι την επομένη των εκλογών θα προσκαλέσω και την αντιπρόεδρο της Βουλής και την ομάδα της να φέρουμε τις καταστατικές αλλαγές που χρειαζόμαστε. Να ξέρουν όλοι πως το τέλος της ημέρας η αλήθεια θα κερδίσει».

Όσο για την αναμέτρηση, στην οποία επιμένει ο κ. Κασσελάκης, τόνισε ότι θα γίνουν στις 10 Μαρτίου και ότι «θα πάμε υβριδικά για να έχουμε την μέγιστη δυνατή συμμετοχή. Και προφανώς αυτή είναι η εισήγησή μου προς το Συνέδριο την οποία θα ακολουθήσει».

Παρούσα με αιχμές στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη

Λίγο νωρίτερα η Αντιπρόεδρος της Βουλής είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητά της από το βήμα του συνεδρίου, εν μέσω αποδοκιμασιών.

«Άκουσα το προσκλητήριο του Προέδρου. Η απάντησή μου είναι ότι είμαι παρούσα», δήλωσε από το βήμα του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ η βουλευτής Όλγα Γεροβασίλη, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά της ως Πρόεδρος του κόμματος.

«Εδώ μέσα υπάρχουν μόνο σύντροφοι. Όχι άλλος διχασμός. Αντίπαλος μας μόνο η Δεξιά», τόνισε στην αρχή της ομιλίας της η Όλγα Γεροβασίλη  από το βήμα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ολους αυτούς τους μήνες στήριξα την προσπάθεια με την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη. Πάντα πίστευα ότι η Αριστερά είναι τα μέλη της, όλοι εσείς, που δέχεστε απειλές από εργοδότες. Σήμερα κοιτάμε την πραγματικότητα στα μάτια. Το κόμμα μας υποχωρεί συνεχώς. Φτάσαμε στο σημείο να μην υπάρχει ενδιαφέρον των μελών μας να είναι σύνεδροι. πρέπει να μπει φρένο στην καθοδική πορεία, να ανακτήσουμε την κυβερνητική μας προοπτική. Είμαστε κόμμα διακυβέρνησης, όχι συμπλήρωμα στο πολιτικό σύστημα, ούτε κόμμα διαμαρτυρίας. Οι απαιτήσεις είναι υψηλές. Πρέπει να νικήσουμε τον Μητσοτάκη και χρειαζόμαστε πολιτικό σχέδιο με σαφείς στόχους, κοστολογημένες προτάσεις».

«Ο ρόλος του Προέδρου είναι να ενώνει δυνάμεις και όχι να αφαιρεί» είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αφήνοντας σαφείς αιχμές στον Στέφανο Κασσελάκη.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *