Ηράκλειο: 21oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

ΠΑΣΟΚ: Ποιοι μπαίνουν στη Βουλή αν οι «Σπαρτιάτες» κηρυχθούν έκπτωτοι;

05.04.2024, 10:41

Το ιστορικό παράδοξο

Μεγάλες ανακατατάξεις στην κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων αναμένεται να φέρει η απόφαση της Δικαιοσύνης για τους Σπαρτιάτες, μετά την παραγγελία για άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος των βουλευτών που εξελέγησαν με το κόμμα για το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογικού σώματος.

Οι Σπαρτιάτες βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογικού σώματος, όπως και ο έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού Ηλίας Κασιδιάρης για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε εξαπάτηση εκλογέων, καθώς από την εισαγγελική έρευνα προέκυψε πως αυτός ήταν ο πραγματικός αρχηγός του κόμματος, καθοδηγώντας και συμβάλλοντας καθοριστικά στην εκλογή των συγκεκριμένων βουλευτών.

Στην περίπτωση που οι βουλευτές του ακροδεξιού μορφώματος κηρυχθούν τελικά έκπτωτοι, οι 11 έδρες αναμένεται να ανακατανεμηθούν στα κοινοβουλευτικά κόμματα αναλογικά.

Σε αυτή λοιπόν την περίπτωση το ΠΑΣΟΚ, θα έπαιρνε δύο επιπλέον έδρες, φθάνοντας τους 33-34 βουλευτές.

Ειδικότερα, την έδρα της Β’ Θεσσαλονίκης ενδεχομένως να καταλάβει ο Θανάσης Γκλαβίνας και στη Β΄ Πειραιώς ο Δημήτρης Διαμαντίδης.

Το ιστορικό παράδοξο

Στο σενάριο που το ΠΑΣΟΚ πάρει τρεις έδρες, δεν αποκλείεται να εισέλθει ξανά στη Βουλή ο Ανδρέας Λοβέρδος, ως πρώτος επιλαχών.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο έχει αποχωρήσει από το κόμμα, αλλά έχει ήδη ιδρύσει δικό του κόμμα, με το οποίο μάλιστα μετέχει ως επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Σε αυτή την περίπτωση ο κ. Λοβέρδος, ενδεχομένως να οφείλει να παραιτηθεί ή μήπως… θα μετέχει στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, βουλευτής – Πρόεδρος άλλου κόμματος;