Διαδικασία
Βήμα 1
Λιώνουμε το βούτυρο σε σιγανή προς μέτρια φωτιά. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Με ένα λεπτό σουρωτήρι το αδειάζουμε σε ένα μπολ.
Βήμα 2
Ξεκινάμε προετοιμάζοντας τον φούρνο και το ταψί μας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 200°C. Το ταψί μας θα μπει στη μεσαία θέση. Το στρώνουμε με ένα φύλλο αντικολλητικό χαρτί.
Βήμα 3
Κόβουμε τις δύο μικρές άκρες της πατάτας καθώς και τις 4 πλευρές της για να σχηματίσουμε ένα ορθογώνιο σχήμα, σαν ένα μικρό τούβλο. Στη συνέχεια, με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι κόβουμε κάθε πατάτα σε πολύ λεπτές φέτες 0,30 εκ. ή, αν έχουμε, με το μαντολίνο.
Βήμα 4
Αφού τελειώσουμε με όλες τις πατάτες και χρησιμοποιώντας την παλάμη του χεριού προσπαθούμε να ανοίξουμε τις φέτες ώστε να θυμίζουν ένα ντόμινο με κλίση προς τα πάνω. Αφού ρυθμίσουμε και τα πλαϊνά ώστε να είναι ευθυγραμμισμένα πάνω στο απορροφητικό χαρτί, με ένα πινέλο αλείφουμε τις πατάτες με το βούτυρο.
Βήμα 5
Πασπαλίζουμε με το σκόρδο, το αλάτι, την παρμεζάνα, το θυμάρι και το ροζ πιπέρι. Ψήνουμε για περίπου 30΄ μέχρι οι πατάτες να είναι τραγανές στις άκρες αλλά μαλακές στη μέση. Σερβίρουμε αμέσως.
Υλικά
Μερίδες: 6-8
- 75 γρ. αλατισμένο βούτυρο
- 8 πατάτες (περίπου 1,5 κιλό)
- 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 6 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
- 2 κουτ. σούπας ροζ πιπέρι
- ανθό αλατιού
Δημοφιλή
Απόφαση σταθμός για τους άνω των 60 - Ποιοι δεν βγαίνουν στη σύνταξη
Νησιά σε καθεστώς… take away - Οι τουρίστες γυρνούν την πλάτη στην εστίαση
Τι λέει ο Γεωργιάδης για τη γυναίκα έχασε τη ζωή της στην Αίγινα εξαιτίας έλλειψης οδηγού ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας
Ηράκλειο: Συγκίνηση για τον θάνατο του Θεόδωρου Χαλκιαδάκη
Νέες ταυτότητες: Πότε λήγει η προθεσμία για την υποχρεωτική αντικατάστασή τους
Με αίμα βάφτηκε ξανά η άσφαλτος: Νεκρός 30χρονος οδηγός μηχανής σε τροχαίο
ΕΦΚΑ: Σήμερα η πληρωμή των αναδρομικών – Ποιους αφορά
ΟΠΕΚΕΠΕ: Λιγότεροι κατά 100 χιλιάδες οι αγρότες που υπέβαλαν αιτήσεις επιδότησης
Viral ο μικρός Κρητικός που φλερτάρει νεαρή κοπέλα με μπικίνι - «Έλα να πάμε στο νησί»