Μια παραλλαγή της κλασικής συνταγής για το τραπέζι της 25ης Μαρτίου
Η Madame Ginger παρουσίασε μια παραλλαγή της κλασικής αλοιφής για το τραπέζι της 25 Μαρτίου που θα σας ξετρελάνει, σκορδαλιά με πατάτες & φουντουκοβούτυρο.
Δείτε αναλυτικά τη συνταγή:
Υλικά
4-5 σκελίδες σκόρδο
700 γρ. ή 4 μεσαίες πατάτες
200 γρ. Φουντουκοβούτυρο
100 ml ελαιόλαδο
3 κ.σ. μηλόξυδο
30 γρ. καβουρδισμένα φουντούκια, χοντροσπασμένα
1-2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1) Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με νερό βρύσης. Αλατίζουμε καλά και βράζουμε για 15-30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν καλά. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
2) Βάζουμε τις σκελίδες σκόρδο σε ένα γουδί, τις αλατίζουμε και τις λιώνουμε με το γουδοχέρι. Εναλλακτικά λιώνουμε σε ξύλο κοπής με την μεγάλη επιφάνεια του μαχαιριού. Τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ μαζί με το ξύδι και το Φουντουκοβούτυρο WILD SOULS και ανακατεύουμε.
2) Πολτοποιούμε τις βρασμένες πατάτες και τις ρίχνουμε κι αυτές στο μπολ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα πιρούνι μέχρι να έχουμε την επιθυμητή υφή. Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε το αλατοπίπερο.
3) Περιχύνουμε τη σκορδαλιά με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο σερβίρουμε με φουντούκια και μαϊντανό.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Διαβάστε επίσης:
Δημοφιλή
Θρήνος στο κρητικό μπάσκετ: Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο Μάρκος Ναλετάκης
Θλίψη στα Χανιά για το θάνατο του γνωστού εικαστικού Ευτύχη Παλλήκαρη
Σε ποια χωριά της Κρήτης καταργείται ο ΕΝΦΙΑ - Αναλυτικά η λίστα με τους οικισμούς
Ηράκλειο: Σε αυτά τα χωριά καταργείται ο ΕΝΦΙΑ
Τραγωδία στην Αχαΐα: Νεκρός αγρότης με σφαίρα από καραμπίνα
Πρώτο «τραπέζι πίστα» σε διάσημο καφέ του Κολωνακίου ο... «Φραπές»
Αποκαρδιωτικές εικόνες στην Κρήτη: Κοπάδι αιγοπροβάτων «αφάνισε» αμπέλι (Φωτογραφίες)
Λασίθι: Επικίνδυνη προσπέραση λεωφορείου σε διπλή γραμμή (φωτογραφία)
Νέο αίμα στους δρόμους της Κρήτης - Νεκρός 57χρονος άνδρας σε τροχαίο