Καταπληκτική συνταγή
Οι πέννες συνδυάζονται με κοτόπουλο με τα ζυμαρικά φούρνου είναι μία εύκολη και νόστιμη επιλογή για το καθημερινό τραπέζι.
του Χριστόφορου Πέσκια
700γρ. στήθος κοτόπουλου ψημένο, σε κύβους
150γρ. πέννες μίνι (μικρές) βρασμένες, λαδωμένες με 1 κουτ. σούπας
50γρ. αλεύρι
800ml ζωμό κότας
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 φύλλο δάφνης
ξύσμα από 2 λεμόνια
300ml κρέμα γάλακτος
50γρ. αμύγδαλα φιλέ
ελαιόλαδο
150γρ. γραβιέρα Άργους
100γρ. παρμεζάνα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και προσθέτετε το αλεύρι. Μαγειρεύετε για 2-3 λεπτά και προσθέτετε τον ζωμό.
Φέρνετε τη σάλτσα σε βρασμό και προσθέτετε το μοσχοκάρυδο και τη δάφνη. Βράζετε για 5-6 λεπτά ακόμη. Απομακρύνετε από τη φωτιά και προσθέτετε την κρέμα και το ξύσμα λεμόνι. Πετάτε το φύλλο δάφνης.
Αναμιγνύετε τη σάλτσα με το κοτόπουλο και τις πέννες και αλατοπιπερώνετε ανάλογα. Τοποθετείτε το μίγμα σε ένα ταψί και από πάνω πασπαλίζετε με τη γραβιέρα και τη παρμεζάνα.
Ψήνετε στο φούρνο, στους 180οC για 25-30 λεπτά. Αφήνετε το φαγητό 5 λεπτά να κρυώσει ελαφρώς πριν σερβίρετε.
cantina.protothema.gr
Δημοφιλή
Απόφαση σταθμός για τους άνω των 60 - Ποιοι δεν βγαίνουν στη σύνταξη
Πένθος στο Ηράκλειο: Έφυγε από τη ζωή ιδιοκτήτης ραδιοφωνικού σταθμού
Ηράκλειο: Συγκίνηση για τον θάνατο του Θεόδωρου Χαλκιαδάκη
Νησιά σε καθεστώς… take away - Οι τουρίστες γυρνούν την πλάτη στην εστίαση
Τι λέει ο Γεωργιάδης για τη γυναίκα έχασε τη ζωή της στην Αίγινα εξαιτίας έλλειψης οδηγού ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας
Νέες ταυτότητες: Πότε λήγει η προθεσμία για την υποχρεωτική αντικατάστασή τους
Ήταν λάθος μου, έπρεπε να τον είχα πάρει μαζί μου, λέει η αδερφή του 5χρονου στα Καμίνια
Με αίμα βάφτηκε ξανά η άσφαλτος: Νεκρός 30χρονος οδηγός μηχανής σε τροχαίο
ΕΦΚΑ: Σήμερα η πληρωμή των αναδρομικών – Ποιους αφορά