Ηράκλειο: 34oC

Πεντανόστιμα ρεβύθια με κριθαράκι

31.08.2024, 0:47

Τα υλικά και η εκτέλεση

Ρεβύθια με κριθαράκι, φαγητό που σε «γεμίζει» και ένας συνδυασμός που δεν περιμένεις να σου δώσει τέτοια νοστιμιά και πλούσια γεύση.

Υλικά

  • 500 γρ. ρεβύθια
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 συσκ. ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 300 γρ. κριθαρακι
  • Aλάτι, πιπέρι
  • Tριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα ρεβύθια που περίσσεψαν από το τραπέζι της προηγούμενης μέρας.
  • Διαφορετικά, τα μουλιάζουμε μια ημέρα πριν.
  • Τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε σε μπόλικο νερό να μαλακώσουν.
  • Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο σπασμένο μαζί με το δεντρολίβανο για 1-2 λεπτά. Τα αφαιρούμε.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το καρότο και αφήνουμε να μαραθούν χωρίς να πάρουν χρώμα.
  • Προσθέτουμε τη ντομάτα, τα ρεβύθια και λίγο από το νερό τους.
  • Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 20′, πρέπει να είναι αρκετά ζουμερά.
  • Τα πολτοποιούμε 1/2 φλ. στο μπλέντερ και τα ρίχνουμε στην σούπα να πυκνώσει.
  • Προσθέτουμε το κριθαράκι στη σούπα. Σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά.
  • Στο τέλος περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  • Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα.

Πηγή: argiro.gr

Advertisment