Ηράκλειο: 15oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Περιφέρεια Κρήτης: Σαρωτική η επικράτηση Αρναουτάκη

09.10.2023, 2:25

Άνετη νίκη με μεγάλο ποσοστό για τον συνδυασμό «Για την Κρήτη Μας Συνεχίζουμε»

Σαρωτική ήταν η επικράτηση του Σταύρου Αρναουτάκη στις εκλογές για την ανάδειξη της νέας περιφερειακής αρχής στην Κρήτη.

Ειδικότερα, ο συνδυασμός «Για την Κρήτη Μας Συνεχίζουμε» αναδείχθηκε πρώτη δύναμη με ποσοστό που ξεπερνά το 78%, (με την ενσωμάτωση στο 76,01%) με τον νυν περιφερειάρχη να εξασφαλίζει ακόμα μια θητεία στο τιμόνι της περιφέρειας Κρήτης.

Η παράταξη «Η Κρήτη Μας Αλλιώς» με επικεφαλής τον Σπύρο Δανέλλη, συγκεντρώνει ποσοστό 10,92%.

Ο συνδυασμός «Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης» με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Μαρινάκη λαμβάνει ποσοστό 8,48%.

Η παράταξη «Ανυπόταχτη Κρήτη» με επικεφαλής τον Νικόλαο Ζαμπουλάκη συγκεντρώνει ποσοστό 2,42%.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ: Τα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών στην Κρήτη

Η δήλωση Αρναουτάκη και η υπόσχεση για την επόμενη μέρα

Με χειροκροτήματα από υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους του συνδυασμού «Για την Κρήτη μας συνεχίζουμε» και πολύ κόσμο που είχε συγκεντρωθεί έξω από την Περιφέρεια Κρήτης έγινε δεκτός το βράδυ της Κυριακής ο επικεφαλής του συνδυασμού και εκ νέου Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

«Την επόμενη περίοδο αυτό που υποσχόμαστε είναι ότι θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε την Κρήτη πάνω από όλα, πέρα και πάνω από τα κόμματα, τους κρητικούς, όπου κι αν βρίσκονται, την ανάπτυξη της Κρήτης» δήλωσε ο κ. Αρναουτάκης φανερά συγκινημένος όχι μόνο για την επανεκλογή του αλλά και για το συντριπτικό ποσοστό που τον φέρνει στην πρώτη θέση μεταξύ όλων των υποψηφίων Περιφερειαρχών πανελλαδικά.

Ολόκληρη η δήλωση του Σταύρου Αρναουτάκη

«Είναι πολλές φορές που τα λόγια δεν μπορούν να εκφράσουν αυτά τα οποία πιστεύουμε και αυτά τα οποία θέλουμε να πούμε.
Για τέταρτη συνεχή φορά ο κόσμος της Κρήτης δείχνει την εμπιστοσύνη απέναντι μας, απέναντι στους ανθρώπους που υπηρέτησαν τον Συγκρητισμό την ενότητα και την ισόρροπη ανάπτυξη.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες της Κρήτης και αυτούς που μας ψήφισαν και αυτούς που για διαφορετικούς λόγους ψήφισαν άλλους συνδυασμούς. Τους ανθυποψηφίους μας, αλλά πάνω από όλα, όλους τους ανθρώπους που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο της νίκης, γιατί όλοι μαζί κερδίσαμε. Δεν κερδίζει ένας, όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί.

Την επόμενη περίοδο αυτό που υποσχόμαστε είναι ότι θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε την Κρήτη πάνω από όλα, πέρα και πάνω από τα κόμματα, τους κρητικούς, όπου κι αν βρίσκονται, την ανάπτυξη της Κρήτης. Την ισόρροπη ανάπτυξη για εργασία, για κοινωνική συνοχή. Ζητούμε, από την εκάστοτε κυβέρνηση να δει την Κρήτη με ένα διαφορετικό μάτι. Διεκδικούμε από την κεντρική εξουσία για την περιφερειακή ανάπτυξη.

Κι όλοι μαζί, μαζί με τους δήμους θα δώσουμε τη μάχη για την πραγματική αποκέντρωση, για πόρους στην περιφέρεια και έχουμε αποδείξει ότι και θέλουμε και μπορούμε. Με σοβαρότητα, με υπευθυνότητα, με ταπεινότητα να δίνουμε και τη μικρή και τη μεγάλη μάχη για την ανάπτυξη της Κρήτης. Σας ευχαριστώ όλες και όλους».