Ηράκλειο: 22oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Δήμος Ηρακλείου: Περισσότεροι από 1.500 μαθητές ενημερώθηκαν για τη φιλοζωία και το περιβάλλον

14.05.2024, 20:24

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Αδέσποτων Ζώων

Περισσότερους από 1.500 μαθητές Δημοτικών και Γυμνασίων σχολείων ενημέρωσε ο Δήμος Ηρακλείου, τον Απρίλιο, σχετικά με τη φιλοζωία και το περιβάλλον στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Αδέσποτων Ζώων. Η δράση πραγματοποιήθηκε υπό το μήνυμα «ΜΑΘΑΙΝΩ-ΣΤΗΡΙΖΩ-ΣΕΒΟΜΑΙ» στο πλαίσιο συνολικότερου έργου με αντικείμενο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων για τη φιλοζωία και το περιβάλλον.

εκδηλώσεις δήμου ηρακλείου

Μέσω παρουσιάσεων, ομιλιών και οπτικοακουστικού υλικού, από ειδικούς εκπαιδευτές, ο Δήμος Ηρακλείου ενημέρωσε περισσότερα από 25 σχολεία και ΚΔΑΠ καθώς και το Ειδικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων Ηρακλείου, όπου η παρουσίαση έγινε στη νοηματική γλώσσα. Συγκεκριμένα τα σχολεία και τα ΚΔΑΠ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών) ήταν: το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων Ηρακλείου, τα Δημοτικά Σχολεία: 1o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου – (Ανωγειανό), 2ο Δημοτικό Σχολείο (Μποδοσάκειο), 6ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, 7ο Δημοτικό Σχολείο, 8ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο, 17ο Δημοτικό Σχολείο, 35ο Δημοτικό Σχολείο, 44o Δημοτικό Σχολείο, 50o Δημοτικό Σχολείο, Δημοτικό Σχολείο Προφήτη Ηλία, Ζάννειο Δημοτικό, Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας (Δημοτικό). Τα Γυμνάσια Σχολεία: 1ο Γυμνάσιο, 2o Γυμνάσιο, 6ο Ημερήσιο Γυμνάσιο, 7ο Γυμνάσιο, 11o Ημερήσιο Γυμνάσιο, 13ο Γυμνάσιο, Γυμνάσιο Βενεράτου, Γυμνάσιο και Λύκειο Αγίου Μύρωνα. Τα ΚΔΑΠ: Αγίου Ιωάννη, Αλικαρνασσού, Θερίσου-Μασταμπά και Παλιανής.

εκδηλώσεις δήμου ηρακλείου

εκδηλώσεις δήμου ηρακλείου

Η υλοποίηση των παρουσιάσεων πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη των Αντιδημάρχων, Πολιτισμού Ρένας Παπαδάκη, Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Ενέργειας Νίκου Γιαλιτάκη, Εθελοντισμού Φιλαρέτης ΔαφέρμουΧρονάκη και του Εντεταλμένου Συμβούλου για θέματα Νέας Γενιάς, Γιώργου Βλαχάκη. Ο Δήμος Ηρακλείου δεσμεύεται να συνεχίσει να οργανώνει δράσεις που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση των πολιτών, και ειδικά των νέων, για τα θέματα της φιλοζωίας και του περιβάλλοντος.

Διαβάστε επίσης:

Ενημερωτική συνάντηση εργασίας με θέμα: «Ενδοοικογενειακή βία: Δομές και Υπηρεσίες στην πόλη μας» 

Δήμος Ηρακλείου: Συνεργασία με τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής 

Ηράκλειο: Διαγωνισμός καλλωπισμού μπαλκονιού, κήπου, ταράτσας, από τους εθελοντές του «Δικαίωμα στην Πόλη»