Ηράκλειο: 15oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Πεζοπορία στη Μίλατο από τον Ορειβατικό Σύλλογο Αγίου Νικολάου

25.10.2023, 20:15

Ακόμα μία περιβαλλοντική δράση από τον δραστήριο σύλλογο

«Θα πάμε με μικρό λεωφορείο στον οικισμό Νοφαλιά κοντά στη Νεάπολη, απ’ όπου θα κατηφορίσουμε το όμορφο φαράγγι του (Ανε)μαλλιάρη. Θα περάσουμε απ’ τη θέση Χριστοπατήματα, απ’ όπου κατά την παράδοση πέρασε το άλογο του Χριστού και θα ακολουθήσουμε την εντυπωσιακή έξοδο του φαραγγιού ως τις ακτές. Κατόπιν θα συνεχίσουμε δυτικά στην ακτογραμμή περνώντας από την παραλία των Ανωγείων και τη θέση Σκάλες και θα καταλήξουμε στη γραφική Μίλατο για μπάνιο και φαγητό!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Πρέπει οπωσδήποτε να δηλώσετε συμμετοχή ως την Παρασκευή το βράδυ στις 20.00, καθώς η διαδρομή δεν είναι κυκλική και θα μισθώσουμε λεωφορείο για τη μεταφορά μας στην αφετηρία! Απαραίτητα επίσης ορειβατικά παπούτσια, αντηλιακό, νερό και σνακ!»

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: Από Άγιο Νικόλαο (Κ.Καραμανλή 23, S/M ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ), την Κυριακή το πρωί στις 7:30 με λεωφορείο (εισιτήριο: 12€).

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ: περίπου 5,5 ώρες (υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης αυτοκινήτου στην περιοχή Ανωγείων, για όσους αδυνατούν να τερματίσουν οπότε κι η διάρκεια μειώνεται στο μισό)
ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 13 χλμ

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Μαρία Μετζογιαννάκη (τηλ. 6973363701) – Γιάννης Πάγκαλος (28410 28173, ώρες καταστημάτων)