Ηράκλειο: 13oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Πιλότος έδειξε το χώρο όπου κοιμάται κατά τη διάρκεια της πτήσης (βίντεο)

11.02.2024, 12:10

Το βίντεο ξεκινά ξεναγώντας τον θεατή σε μια περιορισμένη περιοχή πίσω από το πιλοτήριο

Σε μια αποκάλυψη που προκάλεσε τόσο γοητεία όσο και έκπληξη στους λάτρεις των αεροπορικών ταξιδιών, ένας πιλότος, ο Tewodros Solomon, ανέβασε πρόσφατα στο Instagram ένα βίντεο για να αποκαλύψει τον μυστικό κόσμο των χώρων ανάπαυσης των πιλότων στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων.

Ο Solomon προσέφερε στους ακόλουθους του μια σπάνια ματιά στους συμπαγείς αλλά απαραίτητους χώρους όπου οι πιλότοι κοιμούνται κατά τη διάρκεια των ταξιδιών. Το βίντεο γοήτευσε γρήγορα ένα ευρύ κοινό, συγκεντρώνοντας 4,9 εκατομμύρια προβολές.

Το βίντεο ξεκινά με τον Solomon να ξεναγεί τον θεατή σε μια περιορισμένη περιοχή που βρίσκεται ακριβώς πίσω από το πιλοτήριο. Εδώ, είναι ορατά δύο ανακλινόμενα καθίσματα, τα οποία παρέχουν το πρώτο επίπεδο επιλογών ανάπαυσης για το πλήρωμα της πτήσης. Όμως είναι η ανοδική κίνηση της κάμερας αποκαλύπτει τον πραγματικό χώρο όπου κοιμούνται. Αυτές οι κουκέτες, που περικλείονται από κουρτίνες, παρά την εμφάνισή τους, χρησιμεύουν ως κρίσιμο καταφύγιο για τους πιλότους κατά τη διάρκεια πτήσεων που διαρκούν πάνω από επτά ώρες.

Αυτή η ματιά στα παρασκήνια των χώρων ανάπαυσης των πιλότων ρίχνει φως στην υλικοτεχνική διαχείριση της κόπωσης του πληρώματος σε πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, όπου η διαθεσιμότητα τέτοιων καμπινών ύπνου είναι στάνταρ. Για τα μικρότερα ταξίδια, ο κανόνας αλλάζει, με τους πιλότους να κάνουν τα διαλείμματά τους σε θέσεις business class που προορίζονται ειδικά για την ανάπαυση του πληρώματος, όπως αναφέρει το The Points Guy.

Οι αντιδράσεις των θεατών στο βίντεο του Solomon ήταν ανάμεικτες, με ορισμένους να εκφράζουν ανησυχία για τις ρυθμίσεις ύπνου. Λέξεις όπως «κλειστοφοβία» χρησιμοποιήθηκαν για να επικρίνουν τα στενά όρια των κουκετών των πιλότων και τέθηκαν ερωτήματα σχετικά με την άνεση και την πρακτικότητα τέτοιων χώρων για άτομα που έχουν αναλάβει την τεράστια ευθύνη της διακυβέρνησης ενός αεροσκάφους.

Η αποκάλυψη του πιλότου προσκαλεί σε μια ευρύτερη συζήτηση σχετικά με τις πραγματικότητες των σύγχρονων αεροπορικών ταξιδιών, όπου η ασφάλεια και η αποδοτικότητα είναι υψίστης σημασίας. Οι κανονισμοί απαιτούν από τους πιλότους σε πτήσεις μεγάλων αποστάσεων να ξεκουράζονται, διασφαλίζοντας ότι παραμένουν σε εγρήγορση και προετοιμασμένοι για κάθε κατάσταση που μπορεί να προκύψει.

Πηγή: gazzetta