Ηράκλειο: 27oC

Πιπεριές κέρατο με σάλτσα ντομάτας

04.03.2025, 7:24

Δείτε τη συνταγή 

Ο –έως τώρα– γλυκός χειμώνας μάς χαρίζει ακόμη πιπεριές νοστιμότατες, ακόμη και υπαίθριες, για να φτιάξουμε αυτή την πλούσια συνταγή με ολόγλυκη σάλτσα.

Υλικά
Μερίδες: 6

  • 6 πιπεριές κέρατο πράσινες
  • 6 πιπεριές κόκκινες, Φλωρίνης
  • 500 γρ. σάλτσα ντομάτας, έτοιμη ή σπιτική
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη (προαιρετικά)
  • 100 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  • Για τις πιπεριές κέρατο, ξεκινάμε προθερμαίνοντας το γκριλ του φούρνου στην πιο υψηλή θερμοκρασία.
  • Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά όλες τις πιπεριές και τις αραδιάζουμε σε μονή στρώση, σε μεγάλο ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  • Φουρνίζουμε σε ένα από τα ψηλά ράφια και ψήνουμε τις πιπεριές για περίπου 15 λεπτά, γυρίζοντάς τες μια-δυο φορές μέχρι να καψαλιστεί η φλούδα τους κατά τόπους, όχι παντού. Η σάρκα τους θα πρέπει να είναι ακόμη τραγανή, να μην έχουν ψηθεί εντελώς.
  • Παράλληλα, σε μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας, τη ζάχαρη (αν θέλουμε), το κρασί, το σκόρδο, τη ρίγανη, το λάδι και αλατοπίπερο και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι η σάλτσα να πάρει βράση.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά. Όταν οι πιπεριές είναι έτοιμες, ξεφουρνίζουμε το ταψί. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180°C και γυρίζουμε τη λειτουργία του στις αντιστάσεις.
  • Αν θέλουμε, ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές (η φλούδα βγαίνει εύκολα αν κλείσουμε τις καυτές πιπεριές απευθείας από τον φούρνο σε νάιλον σακουλάκια ή τις βάλουμε σε μεγάλο μπολ καλά σκεπασμένο με διάφανη μεμβράνη). Μπορούμε όμως να τις αφήσουμε και ως έχουν.
  • Τις μεταφέρουμε σε μέτριο, βαθύ ταψί που να τις χωράει ακριβώς και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
  • Φουρνίζουμε και ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσουν καλά οι πιπεριές. Τις σερβίρουμε χλιαρές ή μόλις κρυώσουν εντελώς.

Πηγή: gastronomos.gr