Ηράκλειο: 12oC
CretaOne Radio 102,3 Δείτε Ζωντανά
Ακούστε Ζωντανά CretaOne Radio 102,3
Δείτε Ζωντανά CretaOne Radio 102,3

Πιπεριές κέρατο με σάλτσα ντομάτας

04.03.2025, 7:24

Δείτε τη συνταγή 

Ο –έως τώρα– γλυκός χειμώνας μάς χαρίζει ακόμη πιπεριές νοστιμότατες, ακόμη και υπαίθριες, για να φτιάξουμε αυτή την πλούσια συνταγή με ολόγλυκη σάλτσα.

Υλικά
Μερίδες: 6

  • 6 πιπεριές κέρατο πράσινες
  • 6 πιπεριές κόκκινες, Φλωρίνης
  • 500 γρ. σάλτσα ντομάτας, έτοιμη ή σπιτική
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη (προαιρετικά)
  • 100 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  • Για τις πιπεριές κέρατο, ξεκινάμε προθερμαίνοντας το γκριλ του φούρνου στην πιο υψηλή θερμοκρασία.
  • Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά όλες τις πιπεριές και τις αραδιάζουμε σε μονή στρώση, σε μεγάλο ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  • Φουρνίζουμε σε ένα από τα ψηλά ράφια και ψήνουμε τις πιπεριές για περίπου 15 λεπτά, γυρίζοντάς τες μια-δυο φορές μέχρι να καψαλιστεί η φλούδα τους κατά τόπους, όχι παντού. Η σάρκα τους θα πρέπει να είναι ακόμη τραγανή, να μην έχουν ψηθεί εντελώς.
  • Παράλληλα, σε μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας, τη ζάχαρη (αν θέλουμε), το κρασί, το σκόρδο, τη ρίγανη, το λάδι και αλατοπίπερο και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι η σάλτσα να πάρει βράση.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά. Όταν οι πιπεριές είναι έτοιμες, ξεφουρνίζουμε το ταψί. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180°C και γυρίζουμε τη λειτουργία του στις αντιστάσεις.
  • Αν θέλουμε, ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές (η φλούδα βγαίνει εύκολα αν κλείσουμε τις καυτές πιπεριές απευθείας από τον φούρνο σε νάιλον σακουλάκια ή τις βάλουμε σε μεγάλο μπολ καλά σκεπασμένο με διάφανη μεμβράνη). Μπορούμε όμως να τις αφήσουμε και ως έχουν.
  • Τις μεταφέρουμε σε μέτριο, βαθύ ταψί που να τις χωράει ακριβώς και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
  • Φουρνίζουμε και ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσουν καλά οι πιπεριές. Τις σερβίρουμε χλιαρές ή μόλις κρυώσουν εντελώς.

Πηγή: gastronomos.gr

πριν από 1 λεπτό
Ελλάδα

Αερομαχίες ξανά στο Αιγαίο: Εμπλοκή οπλισμένων τουρκικών F-16 με ελληνικά μαχητικά

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 λεπτό
Style

Αυτά είναι τα πιο πιστά ζώδια

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 2 λεπτά
Αθλητικά

Βαρύ πένθος για τον Παναιτωλικό: Πέθανε η μητέρα του προέδρου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 5 λεπτά
Οικονομία

Τιμολόγια ΕΥΔΑΠ: Αυξήσεις στα πάγια τέλη εισηγείται η διοίκηση της εταιρείας – Εξαιρούνται οι ευάλωτες ομάδες

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 9 λεπτά
Οικονομία

Πληρωμή ενοικίου: Όλες οι αλλαγές στην καταβολή του μέσω τραπεζικού λογαριασμού

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 9 λεπτά
Καιρός

Τι καιρό θα έχουμε αύριο στην Κρήτη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 14 λεπτά
Κόσμος

Ερωτευμένος ο Πούτιν – Το παραδέχτηκε, αλλά δεν αποκάλυψε με ποια

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 15 λεπτά
Κρήτη

Κρήτη: Χριστούγεννα στα μπλόκα θα περάσουν οι κτηνοτρόφοι στα Χανιά – Γλέντι με κέρασμα πιλάφι, βραστό και κρασί

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 29 λεπτά
Ηράκλειο

Παρατείνεται η καταβολή βεβαιωμένων οφειλών των πυρόπληκτων στα Χανιά

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 33 λεπτά
Καιρός

Με τι καιρό θα κάνουμε Χριστούγεννα στην Κρήτη

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →