Ηράκλειο: 18oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Πλατεία Ελευθερίας: Η πορεία των έργων για… καλά Χριστούγεννα

15.05.2024, 19:17

Οι εργασίες συνεχίζονται με ικανοποιητικούς ρυθμούς

Συνεχίζονται τα έργα για την ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας, με το κεντρικότερο σημείο της πόλης να παραμένει αποκλεισμένο στο μεγαλύτερο τμήμα του και τους επιχειρηματίες της εστίασης να περιμένουν πως και πως την ολοκλήρωσή τους, καθώς οι τζίροι τους έχουν πάθει καθίζηση.

Η απόφαση της προηγούμενης δημοτικής αρχής να εκτελέσει τις εργασίες ανάπλασης λίγο πριν από τα Χριστούγεννα του 2023 με την υπόσχεση να έχουν ολοκληρωθεί πριν από την κορύφωση της τουριστικής κίνησης, είχε προκαλέσει αντιδράσεις στους καταστηματάρχες, οι οποίοι εμφανίζονταν προβληματισμένοι και… δύσπιστοι σε σχέση με την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων. Τελικά, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα το εργοτάξιο είχε σταματήσει να δουλεύει, με τις εργασίες πλέον να είναι σε εξέλιξη αλλά το χρόνο να κυλάει εις βάρος των επιχειρηματιών που συνεχίζουν να καταγράφουν μια κάθετη πτώση στους τζίρους τους.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΕΡΓΑ

Έχουν… φουλάρει τις μηχανές

Τις τελευταίες εβδομάδες τα έργα έχουν επιταχυνθεί, τόσο στο κυρίως τμήμα της πλατείας, όσο και το κομμάτι επί της Αβέρωφ και Πεδιάδος, που και εκεί προβλέπονται σημαντικές αλλαγές. Ωστόσο, τα προβλήματα είναι εμφανή, καθώς από την περιοχή περνούν καθημερινά χιλιάδες Ηρακλειώτες ενώ η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη με τους τουρίστες που φτάνουν στο κέντρο και οι οποίοι από το σημείο που τους αποβιβάζουν τα τουριστικά λεωφορεία να κινούνται με δυσκολία προς το ιστορικό κέντρο και το Αρχαιολογικό Μουσείο.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΕΡΓΑ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΕΡΓΑ

Το χρονοδιάγραμμα και ο στόχος των… Χριστουγέννων

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων του δήμου Ηρακλείου κ. Γιώργο Σισαμάκη που μίλησε στο cretaone.gr, το χρονοδιάγραμμα προβλέπει παράδοση του τμήματος της πλατείας Καζαντζάκη και του τμήματος της πλατείας μπροστά από τα καταστήματα εστίασης έως τις 10 Ιουνίου 2025. Αυτό θα δώσει την ευκαιρία στις επιχειρήσεις να λειτουργήσουν ομαλά για το υπόλοιπο της τουριστικής σεζόν.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΕΡΓΑ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΕΡΓΑ

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν ξανά στα τέλη Σεπτεμβρίου, ώστε στις 7 Δεκεμβρίου 2024 το σύνολο του έργου να παραδοθεί. Αυτό θα επιτρέψει στον δήμο Ηρακλείου να προετοιμάσει τον στολισμό για τα Χριστούγεννα και η πλατεία Ελευθερίας να έχει επανέλθει… ανανεωμένη στην κανονικότητα, ώστε την εορταστική περίοδο να φιλοξενήσει εκδηλώσεις.

Διαβάστε επίσης

Αίσχος: Ούρησαν μέσα στα Λιοντάρια μπροστά στους έκπληκτους περαστικούς

Ηράκλειο: Κίνδυνος – θάνατος το ετοιμόρροπο στηθαίο

Ηράκλειο: Στα ενετικά τείχη μπορείς να πας για… χόρτα

Σκουπίδια και μπάζα δίπλα στον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη