Ηράκλειο: 34oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Πλατφόρμα e-Καταναλωτής: Οι τιμές των προϊόντων

19.10.2023, 10:30

Ενημερωθείτε για τις τιμές μέσω της σελίδας 

Το e-Καταναλωτής, αποτελεί πλατφόρμα της κυβέρνησης, μέσω της οποίας, οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν για τις τιμές των τροφίμων στα super market, των καυσίμων πρατηρίων και για τις τιμές της ενέργειας. Μέσω της πλατφόρμας, οι πολίτες έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν την εξέλιξη των τιμών των προϊόντων σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα (ελάχιστη, μέγιστη και μέση τιμή).

Μέχρι στιγμής, στην κατηγορία «Καλάθι Οπωροκηπευτικών», έχουν ανέβει οι τιμές 33 προϊόντων. Οι αλυσίδες, οι οποίες, έχουν  αναρτήσει τις τιμές των τροφίμων για την εβδομάδα 17/10/2023 έως 23/10/2023 είναι οι εξής :
ΑΒ Βασιλόπουλος, Bazaar, Γαλαξίας, Discount Markt, Κρητικός, LIDL, Μασούτης, Μarket In, My Market, Πίτσιας, Σκλαβενίτης, ΣΥΝΚΑ, Χαλκιαδάκης.

Η λίστα με τα 33 προϊόντα απαρτίζεται από τα εξής:  σταφύλια, λεμόνια, μπανάνες, πορτοκάλια Βαλέντσια, μανταρίνια, αχλάδια, μήλα, ρόδια, μανιτάρια, αγκινάρες, τομάτες, τοματίνια, αγγούρια, κολοκύθια, μαρούλια, ρόκα, πατάτες, σκόρδα, κρεμμύδια ξερά, κρεμμύδια φρέσκα, σπανάκι, παντζάρια, καρότα, ραπανάκια, λάχανα, κουνουπίδια, μπρόκολο, πιπεριές, μελιτζάνες, μαϊντανός, άνηθος, σέλινο και φασολάκια.

Οι αλυσίδες οι οποίες συνεργάζονται με την πλατφόρμα είναι αναγκασμένες κάθε εβδομάδα να αποστέλλουν κάθε Τρίτη πρωί τις τιμές στο Υπουργείο Ανάπτυξης.

Στην κατηγορία «Καύσιμα», οι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα να δουν τη μέση τιμή πώλησης των καυσίμων για κάθε διαφορετικό πρατήριο καυσίμων. Ενώ, θα έχουν την δυνατότητα να αναζητήσουν σε διαδραστικό χάρτη τα πρατήρια καυσίμων.

Τέλος, στην κατηγορία «Καλάθι Ενέργειας», θα μπορούν να δουν τη μέση μηνιαία τιμή για το οικιακό τιμολόγιο ρεύματος καθώς και την εξέλιξή της ανά μήνα.

https://e-katanalotis.gov.gr/