Ηράκλειο: 30oC

Συνταγή για πιλάφι με μανιτάρια και κοτόπουλο

16.11.2024, 11:35

Αναλυτικά η συνταγή

Τα μανιτάρια χαρίζουν βάθος και ένταση, ενώ το κοτόπουλο συμπληρώνει ιδανικά το πιλάφι, χωρίς να το βαρύνει.

Είναι η τέλεια επιλογή για ένα θρεπτικό γεύμα, γεμάτο φθινοπωρινά αρώματα.

15′ προετοιμασία
25′ μαγείρεμα
Σύνολο: 40′

Υλικά
Μερίδες: 4
300 γρ. ρύζι μπασμάτι
300 γρ. λευκά μανιτάρια, καθαρισμένα με νοτισμένο πανί και κομμένα σε φέτες
300 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο, καλά κοπανισμένο
60 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία
Για να ετοιμάσουμε το πλούσιο πιλάφι με μανιτάρια και ολίγο κοτόπουλο σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια με το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
Ρίχνουμε το ρύζι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά για 1 λεπτό, να λαδωθεί.
Προσθέτουμε 600 ml ζεστό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει μία βράση.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει το ρύζι και να απορροφήσει τα περιττά υγρά
Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με το εστραγκόν και ανακατεύουμε απαλά.
Αν θέλουμε, σερβίρουμε με λίγα σπόρια ροδιού ή καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας.

Πηγή: gastronomos.gr

Advertisment

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα