Ηράκλειο: 18oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Πώς είναι να ζει κανείς σε 8,8 τετραγωνικά μέτρα;

17.05.2024, 0:47

Και να τα πληρώνει και μια περιουσία!

Το θέμα συζήτησης των τελευταίων ημερών έχει γίνει η ιστορία του Alex Verhaeg, ο οποίος ζει σε ένα διαμέρισμα 95 τετ. ποδιών, δηλαδή, σχεδόν 9 τετραγωνικών μέτρων, στο Μανχάταν.

Ο νεαρός κομμωτής και content creator μετακόμισε στο διαμέρισμα, το οποίο δεν έχει ούτε τουαλέτα ούτε κουζίνα, το 2020. Αρχικά πλήρωνε ενοίκιο 1,000$, το οποίο αυξήθηκε κατά 100$ φέτος. Στην τιμή περιλαμβάνονται όλοι οι λογαριασμοί.

«Σε ορισμένους μπορεί να μοιάζει απλώς με ντουλάπα, αλλά για εμένα είναι το σπίτι μου. Στην αρχή ήταν σοκαριστικό το πόσο μικρό είναι, αλλά ήθελα πάρα πολύ να μείνω σε αυτή την περιοχή του Μανχάταν. Κάθε χώρος μπορεί να γίνει σπίτι, είτε είναι μεγάλος είτε μικρός. Απλώς χρειάζεται αγάπη», είπε ο 23χρονος νέος για το διαμέρισμα που νοικιάζει.

Το κτίριο των πέντε ορόφων, στο οποίο βρίσκεται το σπίτι, έχει δύο κοινόχρηστα ντουζ σε κάθε όροφο και τρεις τουαλέτες.

«Η συγκατοίκηση εδώ θυμίζει λιγάκι κολλέγιο, επειδή μοιραζόμαστε βασικά δωμάτια. Μπορεί να δεις τον γείτονά σου με την πετσέτα ή το μπουρνούζι, αλλά το συνηθίζεις».

Όσο για μαγειρική, ο Alex χρησιμοποιεί ένα φορητό φουρνάκι, το οποίο έχει τοποθετήσει πάνω σε ένα ντουλάπι που χρησιμοποιεί για αποθηκευτικό χώρο.

Στο διαμέρισμα υπάρχει ένας πολύ μικρός νιπτήρας, σημείο το οποίο ο Alex αποκαλεί «τουαλέτα», μία ντουλάπα και ένας πολύ μικρό χώρο όπου μπορεί να αποθηκεύει τα παπούτσια και τα εργαλεία της δουλειάς του.

«Το κύριο πλεονέκτημα του να ζεις σε ένα τόσο μικρό σπίτι είναι ότι αρχίζεις να εκτιμάς τα πράγματά σου και να αρέσκεσαι στον μινιμαλισμό. Δεν μπορείς να βγεις και να αγοράζεις αλόγιστα πράγματα, αφού δεν έχεις χώρο να τα βάλεις», είπε σε συνέντευξή του στο CNBC.

Παρά τα όσα θετικά παρουσιάζει ο νεαρός για το συγκεκριμένο σπίτι, στο οποίο ζει τα τελευταία δύο χρόνια, η τρίτη χρονιά θα είναι και «φαρμακερή», καθώς δεν σκοπεύει να συνεχίσει να ζει για καιρό ακόμα εκεί.

Πηγή: marieclaire.gr

Διαβάστε επίσης: