Ηράκλειο: 30oC

Πώς να φτιάξετε το πιο ζουμερό στήθος κοτόπουλου

25.02.2024, 23:54

Σε φριτέζα αέρος όμως το έχετε τολμήσει;

Ένα κομμάτι κρέας σαν κι αυτό, που εύκολα χάνει τους χυμούς του, θέλει σωστή μεταχείριση για να πετύχει, και με αυτόν τον τρόπο θα έχετε ζουμερό στήθος κοτόπουλο με λίγες απλές κινήσεις. Αρκεί να αρωματίσετε το κοτόπουλο με ξερά αρωματικά και μπαχαρικά και να το αφήσετε στα «χέρια» της φριτέζας αέρος, που θα κάνει εκείνη όλη την υπόλοιπη δουλειά για εσάς.

Το στήθος κοτόπουλου

Αν έχουμε τον χρόνο αφήνουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί με τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά για 1-2 ώρες. Το μείγμα που προτείνουμε στη συνταγή ταιριάζει τέλεια με όποια γαρνιτούρα επιλέξουμε, άλλά μπορούμε και να παίξουμε με τις γεύσεις που προτιμάμε.

Στα μισά του μαγειρέματος γυρίζουμε τα στήθη και από την άλλη μεριά για να ψηθούν καλύτερα και να πάρουν ωραίο χρώμα. Ο χρόνος μαγειρέματος θα καθοριστεί από τις επιλογές θερμοκρασίες που παρέχει η εκάστοτε φριτέζα αέρος. (Για αυτό είναι απαραίτητο να διαβάσουμε τις οδηγίες!)

Συνταγή
Στήθος κοτόπουλο σε φριτέζα αέρος (4 μερίδες)
Προετοιμασία: 5΄
Μαγείρεμα: 20-22′

Υλικά
1 κουτ. σούπας μείγμα από ξερό βασιλικό, ξερή ρίγανη, ξερό δυόσμο, ξερό θυμάρι, ξερό δεντρολίβανο και τριμμένο, μαύρο πιπέρι.
1 1/2 κουτ. σούπας ανθό αλατιού
1 κουτ. σούπας σκόρδο σε σκόνη
1 κουτ. σούπας πάπρικα
4 στήθη κοτόπουλου χωρίς την πέτσα
1 κουτ. σούπας έ.π. ελαιόλαδο.

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε ή στους 200°C ή στους 250°C.

Προσθέτουμε το μείγμα μυρωδικών, το αλάτι, το σκόρδο σε σκόνη και την πάπρικα σε έναν μπολ και ανακατεύουμε.

Αλείφουμε το κοτόπουλο με 1 κουταλιά ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το μείγμα.

Μεταφέρουμε το κοτόπουλο στη φριτέζα αέρος, σε μία στρώση. Αν δεν χωράνε όλα μαζί, καλύτερα να τα κάνουμε σε δύο δόσεις, αλλιώς δεν θα γίνει σωστό ψήσιμο. Αν η φριτέζα ψήνει στους 200°C, θα χρειαστούμε 15 λεπτά, αλλιώς αν υπάρχει επιλογή 250°C θα ψήσουμε το κοτόπουλο για 10 λεπτά. Γυρίζουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να ψηθεί για άλλα 12 λεπτά.

Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα καθαρό ξύλο κοπής και το αφήνουμε να ξεκουραστεί 5′ πριν το σερβίρισμα.

Αν περισσέψει κοτόπουλο, μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο μέχρι 4 ημέρες.

πηγή:olivemagazine.gr


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα