Ηράκλειο: 27oC

Πώς να φτιάξετε το πιο ζουμερό στήθος κοτόπουλου

25.02.2024, 23:54

Σε φριτέζα αέρος όμως το έχετε τολμήσει;

Ένα κομμάτι κρέας σαν κι αυτό, που εύκολα χάνει τους χυμούς του, θέλει σωστή μεταχείριση για να πετύχει, και με αυτόν τον τρόπο θα έχετε ζουμερό στήθος κοτόπουλο με λίγες απλές κινήσεις. Αρκεί να αρωματίσετε το κοτόπουλο με ξερά αρωματικά και μπαχαρικά και να το αφήσετε στα «χέρια» της φριτέζας αέρος, που θα κάνει εκείνη όλη την υπόλοιπη δουλειά για εσάς.

Το στήθος κοτόπουλου

Αν έχουμε τον χρόνο αφήνουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί με τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά για 1-2 ώρες. Το μείγμα που προτείνουμε στη συνταγή ταιριάζει τέλεια με όποια γαρνιτούρα επιλέξουμε, άλλά μπορούμε και να παίξουμε με τις γεύσεις που προτιμάμε.

Στα μισά του μαγειρέματος γυρίζουμε τα στήθη και από την άλλη μεριά για να ψηθούν καλύτερα και να πάρουν ωραίο χρώμα. Ο χρόνος μαγειρέματος θα καθοριστεί από τις επιλογές θερμοκρασίες που παρέχει η εκάστοτε φριτέζα αέρος. (Για αυτό είναι απαραίτητο να διαβάσουμε τις οδηγίες!)

Συνταγή
Στήθος κοτόπουλο σε φριτέζα αέρος (4 μερίδες)
Προετοιμασία: 5΄
Μαγείρεμα: 20-22′

Υλικά
1 κουτ. σούπας μείγμα από ξερό βασιλικό, ξερή ρίγανη, ξερό δυόσμο, ξερό θυμάρι, ξερό δεντρολίβανο και τριμμένο, μαύρο πιπέρι.
1 1/2 κουτ. σούπας ανθό αλατιού
1 κουτ. σούπας σκόρδο σε σκόνη
1 κουτ. σούπας πάπρικα
4 στήθη κοτόπουλου χωρίς την πέτσα
1 κουτ. σούπας έ.π. ελαιόλαδο.

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε ή στους 200°C ή στους 250°C.

Προσθέτουμε το μείγμα μυρωδικών, το αλάτι, το σκόρδο σε σκόνη και την πάπρικα σε έναν μπολ και ανακατεύουμε.

Αλείφουμε το κοτόπουλο με 1 κουταλιά ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το μείγμα.

Μεταφέρουμε το κοτόπουλο στη φριτέζα αέρος, σε μία στρώση. Αν δεν χωράνε όλα μαζί, καλύτερα να τα κάνουμε σε δύο δόσεις, αλλιώς δεν θα γίνει σωστό ψήσιμο. Αν η φριτέζα ψήνει στους 200°C, θα χρειαστούμε 15 λεπτά, αλλιώς αν υπάρχει επιλογή 250°C θα ψήσουμε το κοτόπουλο για 10 λεπτά. Γυρίζουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να ψηθεί για άλλα 12 λεπτά.

Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα καθαρό ξύλο κοπής και το αφήνουμε να ξεκουραστεί 5′ πριν το σερβίρισμα.

Αν περισσέψει κοτόπουλο, μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο μέχρι 4 ημέρες.

πηγή:olivemagazine.gr

πριν από 6 λεπτά
Κρήτη

Χανιά: Συνεχίζεται η έκθεση «Μίκης Θεοδωράκης, 1925-2025» & η εικονική περιήγηση στην Πύλη Sabbionara

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 8 λεπτά
Style

Ο Νοέμβριος φέρνει έρωτες και τύχη σε αυτά τα 4 ζώδια

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 8 λεπτά
Ελλάδα

Εντυπωσιακή επιχειρησιακή εκπαίδευση του Πολεμικού Ναυτικού στο Αιγαίο – Φρεγάτες, υποβρύχια και ιπτάμενα μέσα σε πλήρη δράση

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 12 λεπτά
Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Οδηγούσε μεθυσμένος, παρέσυρε πεζή και την εγκατάλειψε αιμόφυρτη στο δρόμο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 14 λεπτά
Οικονομία

Μπλεγμένος με τον ΟΠΕΚΕΠΕ γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής – Τι εξετάζουν οι αρχές

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 17 λεπτά
Ελλάδα

Σοβαρό τροχαίο στην Χαλκίδα: Φορτηγάκι συγκρούστηκε με μηχανή – Δείτε φωτό

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 19 λεπτά
Ηράκλειο

Ηράκλειο: Στο μινωικό ανάκτορο της Κνωσού οι επόμενες «Χαρτοδιαδρομές… στο Δήμο μας»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 25 λεπτά
Κρήτη

Τραγωδία στην Κρήτη: Νεκρός οδηγός αυτοκινήτου που έπεσε στον γκρεμό

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 29 λεπτά
Κρήτη

Κρήτη: Η «αυθαίρετη» μετακίνηση δασκάλας από Δημοτικό Σχολείο προκάλεσε αγανάκτηση στην εκπαιδευτική κοινότητα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 36 λεπτά
Κρήτη

Εν ψυχρώ εκτέλεση 52χρονου στην Κίσσαμο: Για ένα χαστούκι βάφτηκε με αίμα η γιορτή κάστανου – Τι λέει η οικογένεια του δράστη

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →