Ηράκλειο: 13oC
CretaOne Radio 102,3 Δείτε Ζωντανά
Ακούστε Ζωντανά CretaOne Radio 102,3
Δείτε Ζωντανά CretaOne Radio 102,3

Πώς να φτιάξετε το πιο ζουμερό στήθος κοτόπουλου

25.02.2024, 23:54

Σε φριτέζα αέρος όμως το έχετε τολμήσει;

Ένα κομμάτι κρέας σαν κι αυτό, που εύκολα χάνει τους χυμούς του, θέλει σωστή μεταχείριση για να πετύχει, και με αυτόν τον τρόπο θα έχετε ζουμερό στήθος κοτόπουλο με λίγες απλές κινήσεις. Αρκεί να αρωματίσετε το κοτόπουλο με ξερά αρωματικά και μπαχαρικά και να το αφήσετε στα «χέρια» της φριτέζας αέρος, που θα κάνει εκείνη όλη την υπόλοιπη δουλειά για εσάς.

Το στήθος κοτόπουλου

Αν έχουμε τον χρόνο αφήνουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί με τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά για 1-2 ώρες. Το μείγμα που προτείνουμε στη συνταγή ταιριάζει τέλεια με όποια γαρνιτούρα επιλέξουμε, άλλά μπορούμε και να παίξουμε με τις γεύσεις που προτιμάμε.

Στα μισά του μαγειρέματος γυρίζουμε τα στήθη και από την άλλη μεριά για να ψηθούν καλύτερα και να πάρουν ωραίο χρώμα. Ο χρόνος μαγειρέματος θα καθοριστεί από τις επιλογές θερμοκρασίες που παρέχει η εκάστοτε φριτέζα αέρος. (Για αυτό είναι απαραίτητο να διαβάσουμε τις οδηγίες!)

Συνταγή
Στήθος κοτόπουλο σε φριτέζα αέρος (4 μερίδες)
Προετοιμασία: 5΄
Μαγείρεμα: 20-22′

Υλικά
1 κουτ. σούπας μείγμα από ξερό βασιλικό, ξερή ρίγανη, ξερό δυόσμο, ξερό θυμάρι, ξερό δεντρολίβανο και τριμμένο, μαύρο πιπέρι.
1 1/2 κουτ. σούπας ανθό αλατιού
1 κουτ. σούπας σκόρδο σε σκόνη
1 κουτ. σούπας πάπρικα
4 στήθη κοτόπουλου χωρίς την πέτσα
1 κουτ. σούπας έ.π. ελαιόλαδο.

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε ή στους 200°C ή στους 250°C.

Προσθέτουμε το μείγμα μυρωδικών, το αλάτι, το σκόρδο σε σκόνη και την πάπρικα σε έναν μπολ και ανακατεύουμε.

Αλείφουμε το κοτόπουλο με 1 κουταλιά ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το μείγμα.

Μεταφέρουμε το κοτόπουλο στη φριτέζα αέρος, σε μία στρώση. Αν δεν χωράνε όλα μαζί, καλύτερα να τα κάνουμε σε δύο δόσεις, αλλιώς δεν θα γίνει σωστό ψήσιμο. Αν η φριτέζα ψήνει στους 200°C, θα χρειαστούμε 15 λεπτά, αλλιώς αν υπάρχει επιλογή 250°C θα ψήσουμε το κοτόπουλο για 10 λεπτά. Γυρίζουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να ψηθεί για άλλα 12 λεπτά.

Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα καθαρό ξύλο κοπής και το αφήνουμε να ξεκουραστεί 5′ πριν το σερβίρισμα.

Αν περισσέψει κοτόπουλο, μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο μέχρι 4 ημέρες.

πηγή:olivemagazine.gr

πριν από 1 ώρα
Style

Πώς να φτιάξετε κλασικά μελομακάρονα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 2 ώρες
Αθλητικά

Super League: Η ταυτότητα της 15ης αγωνιστικής

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 2 ώρες
Αθλητικά

ΟΦΗ: Εξαιρετικός στην «Αγιά Σοφιά», έβαλε δύσκολα στην ΑΕΚ (φωτογραφίες)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 2 ώρες
Ελλάδα

Η ΑΑΔΕ για τον έλεγχο στον Σύλλογο Θυμάτων Τεμπών: «Όποιος είναι νόμιμος, δεν φοβάται»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 2 ώρες
Ελλάδα

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες – Όλα τα νέα μπλόκα και τα «ανοιχτά» διόδια

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 2 ώρες
Style

Αν ανήκεις σε ένα από αυτά τα 3 ζώδια, το 2026 θα είναι η χρονιά σου!

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Πολιτική

Ο Στέφανος Κασσελάκης για την αποχώρηση Μάλαμα – Η ανάρτησή του

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Υγεία

Γρίπη: Τα SOS των ειδικών για μετάδοση στις γιορτές – Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Κόσμος

Νέα γυναικοκτονία στην Ιταλία: Μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την 40χρονη σύντροφό του και έπεσε από την ταράτσα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Ηράκλειο

«Μύρισαν» Χριστούγεννα στις Κάτω Ασίτες – Φωτίστηκε το δέντρο στην κεντρική πλατεία (Φωτογραφίες)

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →