Ηράκλειο: 28oC

Πώς να φτιάξετε γρήγορα το πιο ζουμερό βραστό καλαμπόκι

19.08.2025, 17:09

Αναλυτικά η διαδικασία

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα ζεστό, γλυκό και τραγανό καλαμπόκι; Παρότι λατρεύουμε τη μυρωδιά και τη γεύση του ψημένου στα κάρβουνα καλαμποκιού από τους πλανόδιους ψήστες, πάντα το βραστό ξεχωρίζει για την απλότητά του. Όσο εύκολη κι αν φαίνεται η διαδικασία, το καλαμπόκι μπορεί εύκολα να χάσει τη νοστιμιά του στο νερό και να καταλήξει άγευστο και άτονο. Ευτυχώς, υπάρχει ένα απλό κόλπο για να διατηρήσει όλη του τη γλύκα και τη ζουμερή υφή και για να το απολαύσουμε στο σπίτι ζουμερό αρκούν δύο απλά υλικά που κάνουν τη διαφορά.

Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε η σωστή επιλογή καλαμποκιού είναι το πρώτο και πιο καθοριστικό βήμα για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα. Το καλαμπόκι που θα διαλέξουμε πρέπει να έχει ζωηρά, καθαρά πράσινα φύλλα, όσο το δυνατόν πιο μακριά. Η φούντα του καλό είναι να είναι πυκνή και να έχει μια φυσική γυαλάδα, ένδειξη ότι είναι ώριμο και ποιοτικό. Ιδιαίτερη σημασία έχει και το πότε κόπηκε το καλαμπόκι από το φυτό· όσο πιο πρόσφατη είναι η συγκομιδή, τόσο πιο τρυφερό και γλυκό θα είναι.

Τέλος, οι σπόροι του πρέπει να είναι πυκνοί, ομοιόμορφοι σε χρώμα – κατά προτίμηση χωρίς λευκά σημεία – και να έχουν μαλακή, γεμάτη υφή, ώστε να υπόσχονται ένα ζουμερό και γευστικό αποτέλεσμα στο πιάτο.

Πώς θα φτιάξουμε το πιο ζουμερό βραστό καλαμπόκι

Στην κατσαρόλα με το νερό που βράζει, προσθέτουμε ½ φλιτζάνι πλήρες γάλα και 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο. Αντί να αλείψουμε το βούτυρο αφού το καλαμπόκι βράσει, το ενσωματώνουμε από την αρχή στη διαδικασία μαγειρέματος. Έτσι, το καλαμπόκι απορροφά τη γεύση και παραμένει εξαιρετικά ζουμερό και απολαυστικό.

Αναλυτικά η διαδικασία

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση και βράζουμε σε δυνατή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει και κοχλάζει προσθέτουμε το γάλα και το βούτυρο το οποίο μπορεί να είναι είτε ανάλατο είτε αλατισμένο. Μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε το καλαμπόκι και το αφήνουμε να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για 8′-10′.
Για να σερβίρουμε, αλατοπιπερώνουμε σε ποσότητα που μας ευχαριστεί γευστικά και προσθέτουμε λίγο έξτρα βούτυρο από πάνω.

Πηγή: cantina.protothema.gr

Σύνοψη άρθρου

  • Το καλαμπόκι πρέπει να επιλέγεται με ζωηρά πράσινα φύλλα και πυκνή, γυαλιστερή φούντα για καλύτερη γεύση.
  • Στην κατσαρόλα με το βραστό νερό προσθέτουμε ½ φλιτζάνι γάλα και 2 κουταλιές βούτυρο για ζουμερό αποτέλεσμα.
  • Το καλαμπόκι μαγειρεύεται σε μέτρια φωτιά για 8'-10' μετά την προσθήκη του γάλακτος και του βουτύρου.
  • Σερβίρουμε το καλαμπόκι με αλάτι, πιπέρι και επιπλέον βούτυρο για επιπλέον γεύση.
πριν από 1 λεπτό
Style

Πώς να φτιάξετε γρήγορα το πιο ζουμερό βραστό καλαμπόκι

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 5 λεπτά
Ελλάδα

Ρομαντική καντάδα στη Θεσσαλονίκη: Νεαρός εξέφρασε τον έρωτά του στην αγαπημένη του με… Καρρά (Βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 7 λεπτά
Ελλάδα

Έφυγε από την ζωή ο σπουδαίος Κρητικός καθηγητής και αντιστασιακός Ευτύχης Μπιτσάκης

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 10 λεπτά
Ελλάδα

Χίος: Άνδρας χτύπησε την πρώην σύντροφό του με όπλο στο κεφάλι

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 15 λεπτά
Κόσμος

Κομισιόν: «Δεν αναγνωρίζουμε ούτε το ψευδοκράτος ούτε το «δικαστικό» του σύστημα»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 17 λεπτά
Κόσμος

«Μαλλιά – κουβάρια» έγιναν στη μέση του δρόμου – Τουρίστρια άρπαξε από τα μαλλιά ανήλικη που πήγε να την κλέψει

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 19 λεπτά
Ελλάδα

Ασθενής «πετσοκόβει» τον Άδωνι: «Τα έχετε ισοπεδώσει όλα! O πατέρας μου πέθανε γιατί δεν υπήρχε ασθενοφόρο»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 21 λεπτά
Ηράκλειο

Προβλέπεται πτώση στην τιμή του ελαιόλαδου – Δυσκολίες αντιμετωπίζει η Κρήτη στην παραγωγή

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 23 λεπτά
Κόσμος

Έφηβος πουλήθηκε σε κύκλωμα βασανιστών από την «κοπέλα» του στην Κίνα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 25 λεπτά
Ελλάδα

Φρίκη στη Λάρισα: Συνελήφθη ηλικιωμένος που κλώτσησε θανάσιμα γάτα

Διαβάστε περισσότερα