Ηράκλειο: 28oC

Πώς να κάνετε στο σπίτι cupcakes red velvet εύκολα και γρήγορα

10.08.2025, 0:01

Αναλυτικά η συνταγή

Πώς να κάνετε στο σπίτι cupcakes red velvet

Υλικά
2 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για κέικ, κοσκινισμένο
2 κ. σ. κακάο σε σκόνη
1 κ. γλ. αλάτι
1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 1/2 φλ. τσαγιού ηλιέλαιο
2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κ. γλ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
1 κ. γλ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
1 φλ. τσαγιού βουτυρόγαλα
1 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
2 κ. γλ. λευκό ξύδι

red velvet cupcakes freepik

 

Γλάσο για κλασικά cupcakes

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθετήστε σε ένα ταψί χάρτινες θήκες για μάφιν.

Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με το κακάο και το αλάτι.

Με ένα ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα, χτυπήστε τη ζάχαρη και το λάδι μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Προσθέστε τα αυγά, ένα- ένα, χτυπώντας μέχρι να ενσωματωθεί το καθένα, ξύνοντας τα τοιχώματα του μπολ όπως χρειάζεται. Ανακατέψτε το χρώμα τροφίμων και τη βανίλια.

Μειώστε την ταχύτητα σε χαμηλή. Προσθέστε το μείγμα αλευριού σε τρεις δόσεις, εναλλάσσοντας με δύο προσθήκες βουτυρόγαλα και χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.

Ανακατέψτε τη μαγειρική σόδα και το ξύδι σε ένα μικρό μπολ (θα αφρίσει), προσθέστε στο μείγμα και ανακατέψτε σε μέτρια ταχύτητα για 10 δευτερόλεπτα.

Μοιράστε το μείγμα ομοιόμορφα στις θήκες μάφιν, γεμίζοντας το καθένα κατά τα τρία τέταρτα.

Ψήστε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα μπου εισάγετε στο κέντρο να βγαίνει καθαρή.

Μεταφέρετε τις θήκες σε σχάρες για να κρυώσουν εντελώς πριν αφαιρέσετε τα cupcakes.

Τα cupcakes μπορούν να διατηρηθούν σε θερμοκρασία δωματίου κατά τη διάρκεια της νύχτας ή να καταψυχθούν έως και 2 μήνες, σε αεροστεγή δοχεία.

Για το γαρνίρισμα, χρησιμοποιήστε μια μικρή σπάτουλα για να αλείψετε τα cupcakes με το γλάσο.

Σύνοψη άρθρου

  • Η συνταγή περιλαμβάνει βασικά υλικά όπως αλεύρι, κακάο, ζάχαρη και αυγά, ενώ το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής δίνει την χαρακτηριστική εμφάνιση red velvet.
  • Η διαδικασία περιλαμβάνει ανάμειξη των στερεών και υγρών υλικών, με ιδιαίτερη έμφαση στη σωστή ενσωμάτωση των αυγών και του βουτυρόγαλου.
  • Η μαγειρική σόδα και το ξύδι προστίθενται για επιπλέον αφράτη υφή, ενώ το μείγμα ψήνεται για 20 λεπτά.
  • Τα cupcakes μπορούν να διατηρηθούν σε θερμοκρασία δωματίου ή να καταψυχθούν, με γλάσο να προστίθεται για το τελικό άγγιγμα.
πριν από 1 λεπτό
Style

Πώς να κάνετε στο σπίτι cupcakes red velvet εύκολα και γρήγορα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 58 λεπτά
Style

Υπάλληλος αεροδρομίου αποκαλύπτει το κόλπο για να μη χάσετε ποτέ τις βαλίτσες σας – Δείτε το βίντεο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Ελλάδα

ALERT! Εξαφανίστηκε 25χρονος στους Αγίους Θεοδώρους – Σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό του

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Ελλάδα

Κλήρωση ΛΟΤΤΟ 9/8: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Κρήτη

Υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στο Λασίθι – Σε επιφυλακή οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Ελλάδα

Βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης 9 παιδιών που εγκλωβίστηκαν στη θάλασσα με SUP στη Λήμνο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Ελλάδα

Φωτιά ΤΩΡΑ σε σπίτι στην Κοζάνη – Επί ποδός η πυροσβεστική

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Style

Πανσέληνος Αυγούστου: Τα 4 ζώδια που ευνοούνται περισσότερο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Style

Πανσέληνος Αυγούστου 2025: Φώτισε τον ουρανό απόψε το φεγγάρι του Οξύρρυγχου (Φωτογραφίες)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Τεχνολογία

Ένα SMS που έρχεται «αθόρυβα» στο κινητό σας και… σας παρακολουθούν!

Διαβάστε περισσότερα