Διαδικασία
Βήμα 1
Τυλίγουμε τις γλυκοπατάτες μία μία με αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150οC μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 2
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το μισό βούτυρο μαζί με τα μισά φύλλα από το φασκόμηλο και σε χαμηλή φωτιά. Μόλις το βούτυρο γίνει ξανθό, αποσύρουμε το σκεύος και αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 3
Βγάζουμε τις πατάτες από τον φούρνο, τις κόβουμε στη μέση και κουφώνουμε με το κουτάλι βγάζοντας την ψίχα. Βάζουμε την ψίχα στο μπλέντερ και σουρώνουμε το αρωματισμένο βούτυρο μέσα στον κάδο. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο βούτυρο, τον χυμό λεμονιού και χτυπάμε μέχρι να γίνει λείο. Διορθώνουμε το αλάτι.
Βήμα 4
Σε ένα τηγανάκι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το φασκόμηλο. Βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το λάδι.
Βήμα 5
Σερβίρουμε τον πουρέ γαρνίροντας από πάνω με τα φύλλα του φασκόμηλου.

Δημοφιλή
Ηράκλειο, η πόλη που δεν γιορτάζει τα Χριστούγεννα
Τραγωδία στον Μυλοπόταμο - Εντοπίστηκε νεκρός στο χωράφι του
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποιοι και με ποιο τρόπο θα επιστρέψουν τις παράνομες επιδοτήσεις
Ανησυχία στα Χανιά για ρήγμα στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων (Φωτογραφίες)
ΟΠΕΚΕΠΕ: Για παράνομες επιδοτήσεις άνω των 120.000 ευρώ ελέγχεται ο αγροτοσυνδικαλιστής Κωνσταντίνος Ανεστίδης
Ανείπωτη θλίψη στον Κρουσώνα: «Έφυγε» ο Γιώργος Τζαγκαράκης, απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας
Ηράκλειο: Αυτός είναι ο 65χρονος που έχασε την ζωή του σε τροχαίο στο Γάζι
Αιματηρό επεισόδιο στην Αττική: Δύο αλλοδαποί μεταφέρθηκαν μαχαιρωμένοι στον «Ευαγγελισμό» – Στη ΜΕΘ ο ένας
Νέα ανείπωτη τραγωδία - Μία νεκρή σε τροχαίο δυστύχημα