Διαδικασία
Βήμα 1
Τυλίγουμε τις γλυκοπατάτες μία μία με αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150οC μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 2
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το μισό βούτυρο μαζί με τα μισά φύλλα από το φασκόμηλο και σε χαμηλή φωτιά. Μόλις το βούτυρο γίνει ξανθό, αποσύρουμε το σκεύος και αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 3
Βγάζουμε τις πατάτες από τον φούρνο, τις κόβουμε στη μέση και κουφώνουμε με το κουτάλι βγάζοντας την ψίχα. Βάζουμε την ψίχα στο μπλέντερ και σουρώνουμε το αρωματισμένο βούτυρο μέσα στον κάδο. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο βούτυρο, τον χυμό λεμονιού και χτυπάμε μέχρι να γίνει λείο. Διορθώνουμε το αλάτι.
Βήμα 4
Σε ένα τηγανάκι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το φασκόμηλο. Βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το λάδι.
Βήμα 5
Σερβίρουμε τον πουρέ γαρνίροντας από πάνω με τα φύλλα του φασκόμηλου.
Δημοφιλή
ΑΑΔΕ: Κάνουν αιφνιδιαστικούς ελέγχους στα χωράφια και μοιράζουν πρόστιμα 500 ευρώ
ΟΠΕΚΕΠΕ: «Βροχή» οι κατασχέσεις για τους επιτήδειους που δεν μπορούν να επιστρέψουν τα χρήματα πίσω
Ηράκλειο: Άγρια συμπλοκή αλλοδαπών στον Καράβολα
Φωτιά σε χωριό του Ηρακλείου κινητοποίησε την πυροσβεστική
Πέτρος Φιλιππίδης: Στάχτη έγινε το σπίτι του ηθοποιού στην Πατησίων ενώ βρισκόταν μέσα
Τροχαίο στην Κνωσού: Έχασε τον έλεγχο της μηχανής και βρέθηκε στο οδόστρωμα
Με ύφος χιλίων καρδιναλίων ο... «οξύθυμος» πρώην υπουργός
Θρήνος στη Μεσαρά για την αγαπητή Στέλλα που έφυγε πρόωρα
4 νεκροί και 7 ασθενείς από σαρκοφάγα βακτήρια σε ακτές!