Δείτε τη συνταγή
Τρυφερά και ολόγλυκα είναι τα πράσα αυτή την εποχή και εμείς δεν χάνουμε την ευκαιρία να τα απολαύσουμε. Τα κάνουμε τσιγαριαστά και τα πασπαλίζουμε με μια ωραία, πικάντικη φέτα θρυμματισμένη.
Υλικά
Μερίδες: 4
- 1 κιλό πράσα, σε λεπτές φέτες
- 500 γρ. σπανάκι (ζυγισμένο καθαρισμένο), χοντροκομμένο
- 25 ml χυμός λεμονιού
- 100 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, λεπτοκομμένα
- 20 γρ. άνηθος, ψιλοκομμένος
- 20 γρ. φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
- 130 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 300 γρ. περίπου φέτα, θρυμματισμένη
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε πράσα τσιγαριστά με σπανάκι, αρχικά ζεσταίνουμε 100 ml από το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα, σε μέτρια δυνατή φωτιά.
- Στη συνέχεια, σοτάρουμε τα πράσα με λίγο αλάτι για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε το σπανάκι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
- Σκεπάζουμε αμέσως την κατσαρόλα με το καπάκι της και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά.
- Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τον δυόσμο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σκορπίζουμε τη φέτα, ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο ωμό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
- Συνοδεύουμε, τα πράσα τσιγαριστά με σπανάκι, με ζεστό προζυμένιο ψωμί.
Πηγή: gastronomos.gr
Δημοφιλή
Τραγικό τέλος για ζευγάρι: Έπεσε το αυτοκίνητο από το γκρεμό την ώρα που έκαναν σεξ
Μεσαρά: Βαρύ πένθος για την οικογένεια Καμπουράκη
Χανιά: Νέκρη βρέθηκε 48χρονη στο σπίτι της - Την βρήκαν η μητέρα της και τα αδέρφια της
Κρήτη: Έφυγε από την ζωή η Ελευθερία Στεφανάκη
Νέα ανείπωτη τραγωδία: Νεκρός ο φωτογράφος και φωτορεπόρτερ Γιάννης Δημητράς – Σε κρίσιμη κατάσταση η σύζυγός του
Θλίψη στο Ηράκλειο: Έφυγε από την ζωή η Μαργαρίτα Κατσίνα
Θρήνος στο ελληνικό ποδόσφαιρο
Νέες εξελίξεις με τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου
Ηράκλειο: «Έφυγε» από τη ζωή ο Νικηφόρος Σουλτάτος