Δείτε τη συνταγή
Τρυφερά και ολόγλυκα είναι τα πράσα αυτή την εποχή και εμείς δεν χάνουμε την ευκαιρία να τα απολαύσουμε. Τα κάνουμε τσιγαριαστά και τα πασπαλίζουμε με μια ωραία, πικάντικη φέτα θρυμματισμένη.
Υλικά
Μερίδες: 4
- 1 κιλό πράσα, σε λεπτές φέτες
- 500 γρ. σπανάκι (ζυγισμένο καθαρισμένο), χοντροκομμένο
- 25 ml χυμός λεμονιού
- 100 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, λεπτοκομμένα
- 20 γρ. άνηθος, ψιλοκομμένος
- 20 γρ. φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
- 130 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 300 γρ. περίπου φέτα, θρυμματισμένη
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε πράσα τσιγαριστά με σπανάκι, αρχικά ζεσταίνουμε 100 ml από το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα, σε μέτρια δυνατή φωτιά.
- Στη συνέχεια, σοτάρουμε τα πράσα με λίγο αλάτι για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε το σπανάκι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
- Σκεπάζουμε αμέσως την κατσαρόλα με το καπάκι της και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά.
- Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τον δυόσμο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σκορπίζουμε τη φέτα, ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο ωμό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
- Συνοδεύουμε, τα πράσα τσιγαριστά με σπανάκι, με ζεστό προζυμένιο ψωμί.
Πηγή: gastronomos.gr

Δημοφιλή
Σοκ στη Λάρισα: Νεκρή ξαφνικά 28χρονη από ανακοπή καρδιάς
Ηράκλειο: Νέες αποκαλύψεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ - Δεν έχει τέλος το παράνομο «φαγοπότι»
Ντόμινο εξελίξεων στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ – Σε εξέλιξη η έρευνα στο Ηράκλειο Κρήτης
Ο Πρόεδρος του Ομίλου Καράτζη, Αντώνης Καράτζης μαζί με την οικογένεια του στην πρεμιέρα της ταινίας «Καποδίστριας»
Γιώργος Μαζωνάκης: Τον κατήγγειλε για ασέλγεια αλλά γιόρτασε τα γενέθλιά του με φωτογραφία του Μαζώ στην τούρτα του
Χανιά: Ρολά για δυο μέρες λόγω Χριστουγέννων σε αυτά τα γνωστά καταστήματα εστίασης
Ηράκλειο: Θλίψη για τον πρόωρο χαμό του Γιάννη - Αύριο το τελευταίο αντίο
Ηράκλειο: Έρχονται νέες προσλήψεις - Δείτε τις ειδικότητες
Ηράκλειο: Θλίψη για τον πρόωρο θάνατο του αγαπητού Γιάννη πατέρα ενός παιδιού