Ηράκλειο: 20oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Πριν λαλήσει Καλοκαιρινός, τρεις φορές αρνήθηκαν τον Λαμπρινό

29.03.2024, 13:06

Εγκατέλειψαν τον πρώην δήμαρχο οι πρωταγωνιστές της θητείας του

Με τη νέα δημοτική αρχή να μετρά τρεις μήνες (παρά κάτι μέρες) στο τιμόνι του δήμου Ηρακλείου, μπορούμε να εξάγουμε τα πρώτα ασφαλή συμπεράσματα για τις κινήσεις της, την τακτική της αλλά και τα μηνύματα που εκπέμπονται από αυτήν.

Το πρώτο τρίμηνο «αναλώθηκε» στην κατάρτιση του προϋπολογισμού και του προγράμματος Τεχνικών Έργων και στην σημαντική απόφαση να προχωρήσει ο δήμος σε δανεισμό προκειμένου να καλύψει το έλλειμμα στο ταμείο του δήμου Ηρακλείου.

Μέσα στο ίδιο διάστημα, η κριτική στα πεπραγμένα της προηγούμενης δημοτικής αρχής (ειδικά από την στιγμή που δεν κατάφερε να ψηφιστεί προϋπολογισμός πριν την 31/12/2023 οι σχέσεις Καλοκαιρινού – Λαμπρινού κλονίστηκαν) κορυφώθηκε, σε σημείο να παρουσιάζεται μια εικόνα παραλαβής «καμένης γης».

Η επικοινωνιακή διαχείριση, οι επιθέσεις και η σιωπή

Η επικοινωνιακή διαχείριση της υφιστάμενης κατάστασης, έβαλε στο «σημάδι» την διοίκηση που άσκησε ο Βασίλης Λαμπρινός, η οποία κλιμακώθηκε παράλληλα με τις διαδικασίες fast track (θεσμικά πάντα) που ακολουθήθηκαν για τη λήψη δανείου, το οποίο… βαπτίστηκε «ανοικτή χρηματοδοτική γραμμή».

Και εδώ καταγράφονται τα παράδοξα. Γιατί σιωπούν όλα εκείνα τα στελέχη της νυν δημοτικής αρχής που επί 9 χρόνια αποτέλεσαν τα σημαντικά «γρανάζια» της δημοτικής αρχής Λαμπρινού, στις επιθέσεις που δέχεται ο πρώην δήμαρχος;

Κάποιοι μπορεί να μεταπήδησαν στην Περιφέρεια Κρήτης (Γιάννης Αναστασάκης) ή να εγκατέλειψαν το δήμο, άλλοι μπορεί να συγκρότησαν νέα δημοτική παράταξη, όπως η Μαρία Καναβάκη που είναι – ίσως – η μόνη που δίνει απαντήσεις στις κατηγορίες μαζί με τον Κώστα Βαρδαβά, τι γίνεται όμως με τα πρωτοκλασάτα στελέχη του Βασίλη Λαμπρινού που σήμερα αποτελούν μέλη της δημοτικής αρχής και της δημοτικής ομάδας Καλοκαιρινού;

Απόλυτη σιωπή. Καμία αντίδραση στις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις, στις αιχμές και στην προσπάθεια ακύρωσης του έργου και των προσπαθειών μιας περιόδου που είχε πρωτοφανείς καταστάσεις να αντιμετωπίσει (πανδημία, ενεργειακή κρίση κλπ) και παράλληλα να παρουσιάσει έργο στους δημότες.

Άραγε, νοιώθουν άνετα ή η σιωπή τους σημαίνει κάτι άλλο;

Διαβάστε επίσης

Όσοι θεωρούν ότι ο Ευγένιος «φιμώνεται» κάνουν λάθος

Ηράκλειο: Σκουπιδότοπος δίπλα από το Παγκρήτιο Στάδιο

Τί συναντά ένας Ηρακλειώτης κάνοντας 9.500 βήματα;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *