Ηράκλειο: 26oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Προχωρούν τα έργα για το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι (βίντεο)

11.06.2024, 19:12

Το νέο video που δόθηκε στη δημοσιότητα

Προχωρούν τα έργα για το νέο αεροδρόμιο Ηρακλείου στο Καστέλι, όπου το κτίριο έχει ήδη αρχίσει να σηκώνεται, όπως φαίνεται και από το νέο video που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι Ηρακλείου αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα έργα υποδομών στην Κρήτη και την Ελλάδα. Όταν λειτουργήσει θα αντικαταστήσει το υφιστάμενο αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης και θα αποτελεί το πιο σύγχρονο αεροδρόμιο στη Μεσόγειο.

Στην πλήρη ανάπτυξή του, στο έργο θα δημιουργηθούν 2.000 θέσεις εργασίας και πολλαπλάσιες μόνιμες θέσεις εργασίας κατά την περίοδο λειτουργίας και την περίοδο που θα αναπτυχθούν οι νέες εμπορικές υποδομές και οι χρήσεις”.

Με βάση την πρόσφατη έκθεση του Air Transport Action Group (ATAG), εκτιμάται ότι το Αεροδρόμιο Καστελίου θα δημιουργήσει περίπου 7.000 με 7.500 θέσεις άμεσης απασχόλησης (στην εταιρεία του Αεροδρομίου, τις αεροπορικές εταιρείες, τις εταιρείες διαχείρισης handling, τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών κ.ά.).

Να θυμίσουμε πως από τον Δεκέμβριο του 2022 τροποποιήθηκε η σύμβαση παραχώρησης προκειμένου να αυξηθούν οι χώροι του Αεροδρομίου κατά 32% και να φτάσουν περίπου στα 91.000 τ.μ. αντί για 68.000 τ.μ. που προέβλεπε η αρχική σύμβαση.

Διαβάστε επίσης:

Αρκαλοχώρι: Η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα με το βλέμμα στο νέο αεροδρόμιο 

Δήμος Μινώα Πεδιάδας: Ημερίδα για την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα 

Νίκος Ταχιάος: Στην Κρήτη προωθούνται έργα που ξεπερνούν τα 3,5 δισ. ευρώ