Ηράκλειο: 13oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων ζωντανά τώρα
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του Βελγίου αποκάλυψε πως έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης

25.10.2023, 11:05

Θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από έναν ιερέα αποκάλυψε πως είχε πέσει ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του Βελγίου

Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος σε εκπομπή ο οποίος αφηγήθηκε μια σειρά αποτρόπαιων γεγονότων σε οικοτροφείο. Ο Βίνσεντ Βαν Κουίκενμπορν, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης μετά την τρομοκρατική επίθεση των Βρυξελλών, μίλησε σε εκπομπή που μεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό VTM και αφηγήθηκε όλα όσα έζησε κατά τη διάρκεια της παραμονής του σε οικοτροφείο στη Γάνδη του Βελγίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν κάτι σύνηθες να τον αγγίζει συγκεκριμένος ιερέας. «Αν ήσουν άρρωστος, ο ιερέας θα ερχόταν στο δωμάτιό σου και θα έπρεπε να κατεβάσεις το παντελόνι σου», ανέφερε ο Βίνσεντ Βαν Κουίκεμπορν, ο οποίος προσέθεσε ότι πολλά νεαρά αγόρια ήταν θύματα.

Όπως προσέθεσε «στο οικοτροφείο στη Γάνδη, μιλούσαμε γι’ αυτό και όλοι το ήξεραν. Τα αγόρια ρωτούσαν το ένα το άλλο αν είχαν βιώσει το ίδιο. Αν αυτός ήταν και στο δωμάτιό τους». Ο πρώην υπουργός σημείωσε ότι δεν είχαν μιλήσει ούτε στους γονείς τους για το τι συνέβαινε.

Σύμφωνα πάντα με το newsit. gr όπως επισημαίνει το δίκτυο rtl, το όνομα του προσώπου εμφανίστηκε στη λίστα με τα ονόματα ιερέων που κατηγορούνται για σεξουαλική βία στο Βέλγιο. Ο Βίνσεντ Βαν Κουίκενμπορν σημείωσε ότι ο ιερέας δεν βρίσκεται πια στη ζωή.