Αναλυτικά η συνταγή
Από τους κλασικότερους συνδυασμούς για χοιρινό φιλέτο, που μας βγάζει ασπροπρόσωπους σε κάθε περίσταση.
10′ προετοιμασία
20′ μαγείρεμα
Σύνολο: 30′
Υλικά
Μερίδες: 4
600 γρ. ψαρονέφρι, σε φέτες πάχους 1,5 εκ.
3 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
4 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη (ή 1 κουτ γλυκού ξερή)
30 γρ. μέλι
40 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
30 ml μηλόξιδο
10 γρ. βούτυρο κατσικίσιο
40 ml ελαιόλαδο
8 γρ. αλάτι
3 γρ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
τα φύλλα από 6-7 κλωνάρια μαϊντανό, ψιλοκομμένα
gastronomos.gr
Διαδικασία
Για να ετοιμάσουμε το ψαρονέφρι με μέλι και μουστάρδα σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις φέτες από το ψαρονέφρι σε δύο δόσεις, για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
Βάζουμε όλες τις φέτες στο τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το σκόρδο και τη ρίγανη και σοτάρουμε για 1/2 λεπτό.
Προσθέτουμε το μέλι, τη μουστάρδα, το μηλόξιδο, το βούτυρο, το αλάτι και το πιπέρι και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να γλασαριστεί, να μελώσει.
Δεν ανακατεύουμε, απλώς σείουμε μερικές φορές το σκεύος για να ενωθούν τα υλικά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε το φαγητό σε πιάτα. Σκορπίζουμε από πάνω τον μαϊντανό και σερβίρουμε μαζί με πράσινη σαλάτα.
Πηγή: gastronomos.gr
Δημοφιλή
«Βόμβα μεγατόνων» στο Βενιζέλειο
Κρήτη: Η μαντινάδα που τραγούδησε ο Σαμόλης «έλιωσε» το Tik Tok
Κρήτη: Θλίψη στα Καλέσα - Έφυγε από τη ζωή ο αγαπητός Νικόλαος
Μακελειό στα Βορίζια: Αυτός είναι ο 58χρονος που φέρεται να έκρυψε τα όπλα - Δείτε βίντεο
Βαρύ το κλίμα στο Γάζι: 40 ημέρες χωρίς τον Βασίλη Βίστη (Μπιστοβασίλη)
Τραγωδία στον Βόλο: Δεν άντεξε το θάνατο της συζύγου του και αυτοκτόνησε
Η Κρητικοπούλα που «μάγεψε» με τον χορό της - Δείτε το βίντεο
Βορίζια: Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια της 56χρονης πριν ξεψυχήσει
Νέο τροχαίο ατύχημα με εγκλωβισμό στο Ηράκλειο - 1 τραυματίας