Ηράκλειο: 20oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Ραγίζει καρδίες η ιστορία της 16χρονης τετραπληγικής που δολοφονήθηκε απο την Χαμάς

19.10.2023, 11:07

Η μικρή Ρούθ έπασχε από εγκεφαλική παράλυση και μυϊκή δυστροφία 

Τα άψυχα σώματα του Ερίκ Πέρετζ και της κόρης του Ρούθ Πέρετζ βρέθηκαν την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου από εθελοντές στον χώρο του αιματοβαμμένου φεστιβάλ Supernova Sukkot. Το 16χρονο θύμα ήταν καθηλωμένο σε αναπηρικό καροτσάκι και έπασχε από εγκεφαλική παράλυση και μυϊκή δυστροφία.

«Δολοφονήθηκαν βάναυσα από τρομοκράτες της Χαμάς», δημοσίευσε το Ισραήλ στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

 


«Ο πατέρας μου ήταν πραγματικά χαρούμενος και όλα ήταν εντάξεi. Για χρόνια πηγαίνει σε αυτά τα φεστιβάλ και παίρνει μαζί του την Ρούθ, γιατί της κάνει πολύ καλό και της αρέσει. Υπήρχαν στιγμές που δεν ήθελε να επιστρέψει», δήλωσε η  Γιααρίτ Πέρετζ, 26 ετών, στο ισραηλινό δίκτυο Ynet τη Δευτέρα.

Πηγή: Twitter

«Δεν ήξερε πού να πάει. Είπε ότι σχεδόν όλοι έφυγαν τρέχοντας και του είπα ότι υπήρχαν τρομοκράτες στους δρόμους». Ανησυχούσε ιδιαίτερα για την επιβίωση της αδερφής της Ρουθ, η οποία χρειαζόταν να τραφεί μέσω του στομάχου της και άλλης ιατρικής φροντίδας. Επίσης κατά κύριο λόγο δε μιλάει, μπορεί να πει μόνο λίγες λέξεις, είπε. Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι θα επιβιώσει στη Γάζα» τόνισε αναφερόμενη στην επίθεση της Χαμάς στο φεστιβάλ.

Η οικογένεια Πέρτζ για μέρες δεν γνώρισε τι πραγματικά είχε συμβεί στον Έρικ και στην Ρούθ. Η Γιααρίτ Περέτζ είπε πως μαρτυρίες ανέφεραν ότι είδαν τον άτυχο πατέρα να τρέχει με τη Ρουθ στην αγκαλιά του, αλλά δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει οποιαδήποτε πληροφορία.